10 nippi, kuidas kevad tuppa tuua

Loodus ärkab iga päevaga aina rohkem. Esimesed kevadlilled on õienupud lahti ajanud, õhtuti on kaua valge ja meeleolugi oleks nagu rõõmsam, kas pole?

Kevad ei pea aga ainult õue jääma – sa saad selle endale ka tuppa tuua. Kohe räägime, kuidas seda teha.

Vaheta välja tekstiilid

Tekstiilesemete väljavahetamine on alati kõige käepärasem ja kiirem nipp, kuidas sa oma kodule vastavalt hooajale uue näo saad anda. Võta diivanipatjadelt talviste raskemate toonidega padjakatted ära ja asenda need heledamatega, näiteks heleroheliste ja -kollastega. Samuti vaheta välja köögirätikud ja linikud.

Ka kardinad ei pea aasta läbi samad olema. Oleme väga hästi kursis, et nende tellimine ja disainimine kardinasalongis võib olla üks igavesti palju aega nõudev protsess, aga saab ka lihtsamini. Valmiskardinaid on väga ilusaid ja nende abil on sul väga lihtne oma tubast olemist kevadisemaks muuta. Mõtle näiteks lilleliste köögikardinate peale.

Lillelised ja värvilised nõud

Tee nõuderiiulil väike värskenduskuur. Kõik me väsime vahetevahel oma igapäevastest nõudest, nii et miks mitte võtta kasutusele mõned uued kohvikruusid või praetaldrikud, millele kenad tulbid või pojengid peale joonistatud. Ka värvilised joogiklaasid on väga hea mõte.

Pane välja kevadpühade kaunistused

Kindel märk kevade saabumisest on ka kevad- või ülestõusmispühade dekoratsioonid. Kui sul neid möödunud aastast alles pole, siis ära muretse – neid müüvad kõik sisustus- ja pudipadipoed ning neid on saadaval igas hinnaklassis. Munad, kuked-kanad, jänesed ja muu klassikaline ülestõusmispühade kraam võib olla ka väga kena ja maitsekas.

Osta või korja pajutibusid

Lõpuks on käes aeg, mida me nii väga oodanud oleme! Pajutibud on väga dekoratiivsed ja võtavad endaga kindla peale kevade tuppa kaasa. Osta pajuoksi tänavanurgalt lilletädide käest või kui elad sellises kohas, kus kraavikaldad on lähedal, pole sul tibudega muret – mine korja ainult.

Värsked lilled lauale

Kui sulle pajutibud ei meeldi, aga kevadetunnet siiski tahaks, siis osta vaasi värsked lilled. Meil on näiteks praegu köögilaual terve vaasitäis inkaliiliaid. Need lisavad ruumile värvi ja peavad vaasis hästi kaua vastu.

Tee kevadine suurpuhastus

Tegelikult tuleks sellest alustada, aga et sul kohe loo alguses mitte tuju ära ajada, sokutasime selle siia keskele. Aga tead mis? Tänapäevaste koristusvahenditega on suurpuhastuse tegemine väga lihtne. Oleme neist kirjutanud selles postituses.

Paki talveriided kokku

Kevadetunne tuleb tuppa ka siis, kui paksud palitud, kasukad ja Ugg’id on silma alt ära pandud ja oma aega ootama saadetud.

Tee lastega koos seinale üks värviline kunstiteos

Võta ports värvilisi pabereid, vanu ajakirju või muud paberikraami ja tee koos lastega üks rõõmus ja värviline kollaaž. Kui sa kahtled, kas see ikka seinale sobib, siis aseta kollaažile prooviks pildiraam peale ja veendud kohe, et teie kätetöö on kunst.

Osta lauale värskeid puuvilju

Kevadväsimuse vastu aitab võidelda vana hea C-vitamiin. Hoia puuviljavaagen alati täidetuna. Lisaks sellele, et apelsinid-õunad-pirnid tervist turgutavad, on nad ka väga dekoratiivsed ja lisavad su kenale kodule värvi.

Viljapuuoksad vaasi

Kuna praegu kestab viljapuude lõikamise aeg, siis anname sulle veel ühe hea soovituse. Võta mõned äralõigatud oksad tuppa kaasa ja pane vaasi. Kui okstele sinu vaasis meeldib, siis lähevad nad lehte ning võivad ka õied lahti ajada. Lihtsamini lähevad õide kirsioksad, aga hea õnne korral võid ka õunapuuõisi näha.


Seotud artiklid