2020. aasta sisustustrendid, mis tasub kodus käiku lasta

Uus kümnend, uus aasta, uus kodukujundus! Jaanuar pole mitte ainult hea aeg alustada uue hooga trenni, vaid see sobib väga hästi ka kodu uuendamise plaanide tegemiseks. Panime ritta põnevamad 2020. aasta sisustustrendid, mille kasutamist kodus sa võiksid tõsiselt kaaluda.

Must on tagasi

Collectedinterior.com ütleb, et must on üks 2020. aasta suuremaid trende. Must köögimööbel, sohva, toolid, seinad, nõud… mis iganes! Must on ka seina peal väga äge – seda ei maksa karta. Paljud arvavad, et see teeb toa väiksemaks, aga kui kasutada musta ainult ühes või kahes seinas, siis seda ei juhtu.

Sametine sisustus

Samet ei pruugi kõigile meeldida, aga sel aastal on see igal juhul väga kuum teema. Kujuta ette, et su elutoas on näiteks tumesinine sametsohva. Kas see pole ühtaegu mugav ja patuselt luksuslik?

Must ja valge

Musta ja valge kombinatsiooni on sisekujunduses kasutatud kogu aeg, aga sel aastal trügib see jõulisemalt tuppa ja lükkab eest monokroomse valge interjööri. Mustvalge põrand? Mustvalged seinad, aktsendiks mõni erksam toon? Lase oma fantaasia valla!

Baldahhiiniga voodi

Baldahhiiniga voodi loob mõnusa luksusliku, aga samas hästi mugava ja turvalise tunde. Kes kord sellises voodis maganud, tahab veel. Baldahhiini planeerides peab aga vaatama, et suur konstruktsioon ei muudaks tuba liialt kitsaks ja ei tekiks muljet, et tuba on üleni mööblit täis.

Voodisse osta kvaliteetne voodipesu, mis hellitab sind kosutava une ajal. Mõtle, kui palju aega sa voodis veedad – miks sa peaksid seda tegema odavate sünteetilisest materjalist linade vahel!

Biofiilia (Biophilic design)

Biofiilia on sisustustrend, mis kogub järjest enam populaarsust. Selles on ühendatud inimeste loodud disain looduse omaga, au sees on sellised naturaalsed materjalid nagu puit, metall ja kivi. Ruumides on palju naturaalset valgust ja rohelisi taimi.

Looduslähedased toonid

Eelmise trendiga on seotud naturaalsete värvide kasutamine koduses interjööris. Metsaroheline, savitoon, šokolaadipruun, ookerkollane ja muud looduslähedased värvid aitavad luua rahuliku ja lõõgastava kodu.

Lillelised tapeedid

2020. aasta lillelised tapeedid on maitsekad ja šikid, neil pole midagi pistmist vanamoodsate seinakatetega, mis võivad sulle hirmu peale ajada. Modernsed lilletapeedid on suurte õitega, julgete toonidega ja võib-olla on nende disainis kasutatud isegi metallikvärve.

Metallid

2020. aastal on trendikas interjöör mitmesuguste metallidega üle ujutatud. Hõbe ja kuld, tina ja vask – kõik leiavad kasutust. Kui hakkad aga metalle miksima, siis hoidu kasutamast korraga rohkem kui kolme sorti metalli. Muidu läheb kõik liiga segaseks ja metalli on lihtsalt liiga palju.

Vaata sellest videost, kuidas miksida metalle vannitoas ja köögis (video on ingliskeelne).

Värviline köögimööbel valge asemel

Valge köögimööbel jäi eelmisse kümnendisse ja teeb nüüd ruumi värvilisele. Paljud sisustusveebilehed soovitavad köögis kasutada tumesinist või -punast, erkkollast ja teisi julgeid värve.

Rotangmööbel

Rotang teeb võimsat comeback’i, nii et kui su aastaid tagasi ostetud punutud mööbel näeb veel väga kena välja, võid selle uhkusega elutuppa tagasi tuua.

Artikkel on koostatud Collectiveinteriordesign.com’i, elledecor.com-i ja Goodhousekeeping.com-i abiga.


Seotud artiklid