4 ägedat suvekodu projekti

Suviti teeb eestlane teatavasti remonti või ehitab. Ja meie meelest ei ole selles midagi halba. Kuidas meie pesa siis muidu mõnusaks ja kauniks saab? Täna vaatame üle neli suuremat suvekodu projekti, mille hulgast saad valida oma lemmiku. Kui oled selle teoks teinud, on viimased suvekuud su maakodus kohe eriti nauditavad.

Kõik projektid on seotud õues või aias olemisega, nii et loodame koos ilusatele suveilmadele, eks ole!

1.Õuevannituba

Kes on käinud troopikas ja nautinud värskes õhus lopsakate taimede vahel õuedušši, see teab, millest me räägime. Väljaspool majaseinu olev vannituba võib sobida aga ka meie kliimasse. Meil on üsna mitu kuud, mil värskes õhus vannis või duši all käimine ei ole ekstreemsport. Suvise leitsakuga või pärast sauna on su pere ja külalised eriti tänulikud, et selle projekti ette võtsid.

Leia välivannitoale mõnus tuulevaikne koht ja mõtle kõik läbi, et vesi ei peaks väga kaugelt tulema. Torudega võib talvel igasuguseid ebameeldivaid asju juhtuda, nii et uuri järele, kuidas seda kõige mõistlikumalt lahendada. Mõned nõuanded saad sellest blogist.

Ja vann õues aidaseina ääres või mõnes muus varjulises ja puudealuses kohas on veel eriti mõnus asi. Sooja vee saad näiteks saunast.

2. Aiamaja

Aiamajake saab kiiresti laste ja ka sinu enda lemmikuks.  Üks võimalus ongi sellest teha suvine laste elamine, kus on sees kas nari, kaks raudvoodit või suur madrats, kuhu mahub palju põngerjaid, või mõni muu lahendus, mille saad koos lastega välja mõelda.

Kui su peres aga lapsi pole või nad ei ole sellisest majast üldse huvitatud, saad sellest endale mõnusa pelgupaiga kujundada, kuhu koos raamatuga peitu pugeda.

Lase teha või osta valmiskujul väike puidust majake, kuhu ei pea rohkem mahtuma kui üks pehme sohva või tugitool, väike riiul ja laud. Riiulile käivad raamatud ja vanad sisustusajakirjad, lauale klaasike veini. Palju sisustusideid saad näiteks sellest postitusest.

Nüüd tuleb üks eriti hea idee, mida me peaaegu ei raatsigi kellelegi teisele öelda, aga sulle ütleme. Kui su suvekodus on klaaskasvuhoone, mis on täiesti töökorras, aga mida sa tomatite kasvatamiseks enam ei kasuta, siis me tõesti kadestame sind. Sellest saad teha suurepärase suvise aiamajakese.

Või veel parem – kui kasvuhoone on küllalt suur, siis mahuvad sinna nii mõned tomatitaimed kui ka vana tugitool.

3.Õueköök

Õueköök on suuremat sorti projekt, kui tahad seda teha korralikult. Noh, ikka nii, et seal oleks pliit ja ahi, mõned riiulid ja panipaigad. Mõtle näiteks maakividest laotud õueköögile ja maasikamoosi keetmisele seal!

Köögilahendusi on palju ja kindlasti on sul endal juba mitu ideed, mis ootavad su suvekodus lihtsalt ära tegemist. Sel suvel ongi paras aeg need ette võtta.

4.Katusealune söömisala

Kas oled vaadanud mõnd Itaalia filmi, kus suur pere sööb puuviljaaias pika laua taga õhtust? Vot just sellist asja me peamegi silmas. Meie kliimas ei saa aga kunagi kindel olla, sellepärast pakkusimegi katuse välja.

Katus võiks olla valgust läbilaskvast materjalist ja nii suur, et sinna alla mahub pikk-pikk söögilaud, mille ümber saab istuda näiteks kümme inimest. Võib-olla said selle laua maakoduga kaasa? Kui mitte, siis võid sellise osta või lasta teha.

***

Kui oled mõne neist projektidest oma suvekodus ellu viinud, siis kutsu meid vaatama! Me põõnutaksime hea meelega su aiamajakeses või vaataksime üle õunapuude all asuva vannitoa.

Vaata meie suvekodude kuulutusi siit >>


Seotud artiklid