5 inspireerivat terrassitrendi käesolevaks hooajaks

Ilmade soojenedes hakatakse rohkem tähelepanu pöörama aiale ja terrassidele. Täiuslik terrass on siseruumide funktsionaale laiendus ja stiilne täiendus. Ehtsast puidust terrassid on kaunid, vajavad vähe hooldust ning kauakestvad. Toome teieni 5 inspireerivat viisi, kuidas Thermory termotöödeldud terrassilaudasid kasutada.

1. Laduge terrassilaudadest muster

Mustriline paigutus on üks lihtsamaid viise, kuidas terrass pilkupüüdvaks muuta. Paiguta terrassilauad klassikalise kalasabamustri järgi, kombineeri erineva laiusega terrassilaudasid või otsusta diagonaalse paigutuse kasuks. Efektse tulemuse saavutamiseks on palju võimalusi ning tarkade kinnitusvahenditega ei ole sellise terrassi paigaldus sugugi keeruline.

2. Sama materjal nii voodri- kui ka terrassilaudadeks

Mõnikord jätab kõige sügavama mulje kõige lihtsam variant. Voodril ja terrassil sama materjali kasutamine loob visuaalselt stiilse ja elegantse tulemuse. Selleks sobib hästi kasutada termotöödeldud saart, mändi või kuuske, mis on vastupidavad ja mõõtmetelt stabiilsed materjalid. See tähendab, et voodri- ja terrassilauad ei paindu, kumerdu ega väändu muutlike ilmastikutingimuste käes.

3. Lihtne ja mugav moodulterrass

Thermory QuickDeck ja Herringbone moodulitega saate hõlpsalt luua imeilusa terrassi. Lihtsalt paigaldatavad terrassimoodulid on valmistatud oksakohtadeta termotöödeldud saarepuidust, mis on rikkaliku ja sügava värvitooniga ning vapustavalt vastupidavad. Mooduleid hoiavad paigal ilmastikukindlad plastkandurid, mille paigaldamiseks ei ole vaja mingit aluspinda, tööriistu ega isegi kruvisid.

4. Rustikaalne oksakohtadega disain

Oksakohtadega männi- ja kuusepuidust terrassidel on oma võlu. Nendest õhkub ehedust ja looduslähedust. Põhjamaised puiduliigid on kodused ja sobivad nii puitvoodriga kui ka muudest materjalidest fassaadide juurde. Termotöötlus annab männile ja kuusele suurema vastupidavuse ja parema mädanikukindluse, mis tähendab, et terrass kestab kauem ning vajab vähe hooldust.

5. Lühikesed pikkused

Lühemate terrassilaudade kasutamine teeb ehituse lihtsamaks, kuna lühemaid laudasid on lihtsam käsitseda ja paigaldada. Tänu otsatapiga laudadele saate siiski ehitada terrassi, kus laudade üleminek on sujuv ja lõpplahendus silmale kena. Valides lühemad lauad, aitate säästa kasutatavat materjali, vähendate jäätmeid ja kokkuvõttes ka kulusid, sest lühemad pikkused on alati soodsamate hindadega.

***

Termotöötlus on keemiavaba puidu väärindamise protsess, kus puitu töödeldakse kuumuse ja veeauruga. Termotöötluse tulemusel väheneb puidu niiskusimavuse võime ning kiirus, mistõttu puit püsib mõõtmetelt stabiilsem ning paisub ja kahaneb välistingimustes oluliselt vähem. Samuti suureneb puidu bioloogiline vastupidavus, kuna puidus leiduvad toitained muutuvad termotöötluse käigus puidukahjuritele ja hallitusseentele raskemini kättesaadavaks.

Thermory on üks maailma suurimaid termopuidu ja saunamaterjalide tootjaid. Thermory eesmärk
on luua kestvaid väärtusi – rikastada ümbritsevat keskkonda kestlike ehtsast puidust toodetega, vähendada oma tegevuse jalajälge, olla jätkuvalt uuenduslik ja arenev.

Vaata lisa https://thermory.com/et/

 


Seotud artiklid