5 sammu unistuste magamistoani

Magamistoas veedame me palju aega ja tegelikult just selle osa ajast, mis tähtsaim on. Nii on see ruum ja kõik selles olev esimene, mida me näeme, kui hommikul silmad lahti lööme ja viimane, millele õrnalt head ööd soovime. Selleks, et uni oleks magus ja tuba sulle meeldiv tuleb natukene vaeva näha.

Ammuta inspiratsiooni

Kui sa veel Pinterestist midagi kuulnud pole, siis nüüd on aeg seda avastama hakata. Märksõnade abil leiad tohutult inspireerivaid magamistube, mida saad enda seinale salvestada ja mis sulle ideid juurde kingivad. Usu mind, peagi avastad, et su esialgsed ideed on saamas hoopis uue pöörde.

Otsusta ära värvid

Kas tead, mis on paljude kodude juures valesti? Nimelt pole sealsed elanikud kokku leppinud tubade värvigammades. Ja nii võivad kokku sattuda natukene üksteist ärritavad värvid. Kui aga olete toonide osas üksmeelele jõudnud, ei juhtu seda, et sinu muidu nii helgelt helesinisesse magamisoaasi mõni kaaslase ostatud kärtspunane padi ära eksib.

Värvide osas ole hoolikas ja vali mitu omavahel sobivat tooni. Nii ei satu sa olukorda, kus terve tuba on näiteks ühtlaselt valge ja isegi voodit on raske üles leida.

Investeeri lemmikusse!

Nii nagu igas toas võiks ka magamistoas olla see üks tähtsaim ese. Olgu see voodi ühes uhke voodipeatsiga või vanaema käest saadud vana riidekapp, aga midagi, mis on erilisem kui teised ja mille ümber tervet keskkonda looma hakata. Pane tähele, et see võib olla ka midagi väiksemat, näiteks huvitav Maroko reisilt kaasa toodud vaip või keldrist leitud riidenagi.

Valgus

Magamistuba on üks väheseid ruume, mis ei hüüa särava valguse järele. See on pigem ruum, mis armastab hämaraid taustavalguseid. Nii investeeri uhke laelambi asemel põnevasse põrandalampi ja paigalda seinale mõned hubasust loovad seinalambid.

Ja kui sinu magamistuba on õnnistatud maast laeni akendega, siis investeeri kindlasti ka kvaliteetsetesse pimendavatesse kardinatesse, sest nii saad üleliigse valguse vajalikel hetkedel kinni püüda ja rahulikumat und nautida.

Pööra tähelepanu tekstiilile

Nüüd on aeg tolmukoguvad ja omavahel mitte sobivad voodipesud välja vahetada selliste vastu, mis su toaga sobivad. Selleks, et hubasust juurde luua, kasuta rohkelt patju, nn. “voodiseelikuid” ja eelista kohevaid tekke. Ka kardinad selles toas võiksid olla pigem rasked ja ehedad ühes natukene lendlevate õhukeste paarilistega. Nüüd on aeg ka vaiba peale mõelda- vaip on palja jala all pehme ja soe ning lisab toale hoobilt mõnusat kodust hubast aurat.
Vaip on ühtlasi hea viis ka toa üldmuljet muuta- õhevärvilised annavad edasi õrna olekut, samas kirjud võivad imehästi peegeldada sinu isiksust.


Seotud artiklid