6 ideed, kuidas muuta vannituba mõnusaks koduseks spaaks

Vannituba pole juba ammu enam pelgalt kiire hommikuduši võtmise koht. Ootame sellelt ruumilt järjest enam: et see oleks mõnus kodune spaa, kus saab end ilusas keskkonnas päevaks valmis seada ja õhtul rahustavate lõhnade sees lõõgastuda.

Selleks et tavalisest vannitoast spaad teha, ei pea sa kapitaalremonti ette võtma, saab ka palju lihtsamini hakkama.

Pane asjad ära

Väiksemad asjad võid asetada kraanikausikapile kandiku peale. Nii on need kenasti ühes kohas ja jätavad ruumist kena ning korras mulje.

Kümned pudelid ja totsikud ei käi rahustava keskkonnaga kuidagi kokku. Korja vanni- ja kraanikausiservalt šampoonipudelid ja dušigeelid kokku ja sätid need ilusatesse korvidesse. Enne tee aga pudelite hulgas korralik inventuur – tõenäoliselt pole sul pooli asju üldse vajagi.

Eriti hea idee: kasuta oma praegune dušigeel lõpuni ja kui see otsa on saanud, mine seebipoodi ja osta endale paar hea lõhnaga naturaalset seepi. Nende lõhn, värv ja kuju mängivad suurt rolli spaa-meeleolu tekitamises sinu vannitoas. Samuti ei käi dušigeeli tarbimine kokku tänapäevase pakendivaba ideoloogiaga. Ja jumal teab, mis kahtlasi aineid see geel üldse sisaldab.

Seep on aga ilus, lõhnab hästi ja on ka nahale parem.

Paiguta vannituppa lisakapp

Kui kõik tarvilikud pudelid ei taha siiski korvidesse või väiksesse kapikesse ära mahtuda, siis paiguta vannituppa pisut suurem kapp. Äkki see sobib kraanikausi alla? Kui sul on vannitoas rohkem ruumi, siis võid sinna tuua ka mõne vanakraamipoest ostetud laheda kummuti või klaasustega kapi.

Rahustavad värvid

Kui sa siiski oled valmis remondi ette võtma, vali seina peale neutraalsed, rahustavad toonid. Erksatel värvidel pole midagi viga, aga kuna su eesmärk on lõõgastava spaa loomine, siis jäta see erkpunane dušikardin teiseks korraks.

Vaheta välja dušiotsik

Uus luksuslik dušiotsik viib sinu hommikuse või õhtuse pesemiskogemuse täiesti uuele tasemele.

Tee väike eeltöö ja vali selliste režiimide ja võimalustega otsik, nagu sulle meeldib. Võimalusi on tohutult.

Vaheta välja rätikud ja vannilinad

Mis sulle spaas käies saunade ja basseini kõrval veel meeldib? Suured mõnusad saunalinad, eks ole?

Investeering kvaliteetsetesse saunalinadesse ja käterätikutesse on mõistlik kahel põhjusel. Esiteks on need nahale mõnusad ja tekitavad tunde, et sa oledki spaas, ning teiseks on need ka silmale kenad vaadata, kui need on ilusasti riiulile laotud või rulli keeratud.

Too vannituppa muusika

Nüüdisaegsed tehnilised võimalused lubavad kvaliteetset muusikat kuulata kus iganes. Paiguta vannituppa väike juhtmevaba kõlar (vali igaks juhuks veekindel), mis mängib sinu telefonist tulevat muusikat. Telefon pane aga silma alt ära, sest sa pidid ju lõõgastuma, eks ole?

Otsi välja küünlad ja viirukid

Kas arvasid, et me ei jõuagi lõhnadeni? Ükski kodune spaa pole täiuslik ilma heade lõhnaküünalde, aroomilambi või viirukita. Viirukit ei pea pikalt tossutama, piisab vähesest, et ruumis oleks mõnus sandlipuu lõhn.

Kui sulle meeldib aroomilamp, siis kasuta seal rahustavat lavendli-, vanilli-, roosi- või jasmiiniõli. Ja kui sa saad endale lubada pikki hommikud, mil vannitoast ei pea läbi jooksma, vaid saab seal rahulikult toimetada, võid aroomilambi vette tilgutada apelsiniõli. See annab su päevale kohe mõnusa särtsu.


Seotud artiklid