6 müügisoovitust kinnisvaramaakleritele

Peesitasime ükspäev rannas ja sattusime lugema üht Forbesi artiklit, millest võiks ka sulle palju kasu olla. Seal jagavad tunnustatud USA kinnisvaramaaklerid soovitusi, mis on aidanud neil oma klientide usalduse võita, kinnisvaraäris läbi lüüa ning paljud korterite ja majade ostjad-müüjad omavahel kokku viia.

Anname need soovitused nüüd sulle edasi. Ega head nõu ei saa ju endale hoida. Nõuandeid on kokku nii palju, et pidime need kaheks postituseks jagama, sest teame, et su aeg on väärtuslik ja sa tahad juba kiiremini oma klientide juurde naasta, et neile korterit näidata.

1. Ära müü!

Mõtled nüüd, et pealkirjas oli müügisoovitused, aga tegelikult ei tohigi müüa? Kinnisvaramaakleri ülesanne ei olegi müüa. Temalt oodatakse, et ta oleks abiks nii müüjale kui ostjale tähtsate otsuste tegemise juures, sest kui huviline tunneb, et talle midagi hirmsasti müüa püütakse, siis ta tõmbub krampi ja ei ole kuigi aldis edasi vestlema.

Müümise asemel anna klientidele võimalikult palju infot ja kasulikku nõu, hari oma kliente ning sea nende vajadused enda omadest kõrgemale.

2. Loo väärtust!

Ühe kinnisvaramaakleri arvates on parim soovitus, mis talle eales on antud, selline: loo teiste jaoks väärtust. Me ei saaks sellega rohkem nõus olla. Kui keskendume teiste jaoks väärtuse loomisele, tekitame klientides enda vastu usaldust. See on aga selline kaup, mida rahas mõõta pole võimalik ja kusagilt osta ei saa. Väärtuse loomine ja usalduse tekitamine ehitab üles pikaaegsed kliendisuhted.

3. Tee palju tööd ja ole aus!

New Yorgis tegutsev Elizabeth Ann Kivlan sai selle soovituse oma kinnisvaramaaklerist emalt ja see on teda hästi teeninud. Ära tee nägu, et tead kõiki vastuseid. Kui ei tea, siis nii ütlegi ja anna lubadus, et uurid vastuse kliendi jaoks välja. Kinnisvaraäris on maine sinu suurim vara, sellepärast ära aja kunagi udu. Kahtlase väärtusega tegijaid, kes kinnisvaramaaklerite mainet rikuvad, on liigagi palju.

4. Paku välja mitmeid variante

Ole inimene, kellelt saab usaldusväärset ja head nõu. Kui sa pakud klientidele mitmeid variante, tekitad enda vastu taas kord usaldust ning koos jõuate parima lahenduseni, mis kliendi ootustele kõige paremini vastab. Isegi kui sul ei õnnestu seekord ise kliendiga tehingut teha, oled tekitanud enda vastu usalduse, mis võib tulevikus sama kliendi sinu juurde tagasi tuua.

5. Ole inimene

Just, ära ole lihtsalt üks müügikuulutus või reklaamvoldik. Sinu ülesanne on klienti aidata ja teenida. Ta ootab sinu abi. Teeni ja sellele järgneb edu. See on tuhandeid kordi tõestatud paljude inimeste peal. Tegelikult ka!

6. Võta vastu kõik pakkumised

Sa tahad ju olla selline kinnisvaramaakler, kes leiab kliendid kõigile korteritele ja majadele, mis tema kätte satuvad? Muidugi tahad! See tahab aga harjutamist, nii et võta vastu kõik pakkumised. Lee Kiser on seda põhimõtet järgides Chicagos üles ehitanud eduka kinnisvarabüroo.

***

No näed, kuus head soovitust said sel nädalal ja tuleval nädalal ootab sind ees veel seitse!

Seniks soovime sinu portfelli hulganisti kenasid kortereid ja maju ning muidugi palju toredaid kliente ka!

Tuletame meelde, et sa jagaksid oma kinnisvara24.ee kuulutusi hoolega ja varustaksid teemaviitega #kinnisvara24. Ägedamaid selliseid promome endiselt ise ka!

Loe ka kuidas koostada vinge kinnisvarakuulutus >>

 

Artikli koostamisel oli abiks forbes.com-i artikkel „13 Essential Sales Tips for Real Estate Agents“.


Seotud artiklid