6 nippi oma kodu pildistamiseks

Võtmesõna kiire tehinguni jõudmiseks on head pildid. Anname mõned nipid pildistamiseks – kuidas seda ilma professionaalset fotograafi palkamata saavutada.

Korista kodu

See on pildistamise A ja O. Oleme kõik näinud fotosid, kus kraanikauss on nõudekuhja all lookas ja kus vannitoakappi erinevate produktide alt nähagi pole. Kui soovid toredat uut omanikku või vahvaid üürnikke, siis tea, et ka neil on olemas ilumeel ja nende leidmisel aitavad head pildid päris kõvasti.

Pildista ülesse üldvaated

See, millist valgust annab öölamp ja kuidas langevad kardinad, on küll ilus vaadata, aga tegelikult ei anna see tehingusse minemiseks vajalikku informatsiooni. Üldvaadetest on aga näha tubade läbilõige, kus asub uks, milline ruum on läbikäidav ja kui suured on aknad. Selline info on esmamuljeks väga oluline ja nii väldid kliente, kes kohapeale midagi vaid korraks vaatama tulevad. Sellisteks piltideks on hea kasutada laiema pildistamisnurgaga tehnikat.

Teravus

Proovi jälgida, et pildid jääksid teravad. Selle tarbeks ära kasuta avaarve nagu 1,8 ja 2,8, vaid proovi vaated jäädvustada minimaalselt avaga 5,6. Mida väiksem on avaarv, seda väiksem on ka terav ala sinu fotodel.

Valgus

Proovi pildistada pigem valges ja eelista alati loomulikku valgust tehisliku ees. Kui aga ruumidele pole piisavalt valguserõõmu jagatud, siis lükka kardinad eest ja võta vajadusel appi statiiv. Statiivi abil saad kasutada pikemat säriaega ja selle abil on sul võimalik siiski loomulikku valgust maksimaalselt ära kasutada.

Lisa elu

Vahel on vaja hea pildi tarbeks veel seda väikest müksu. Hea viis selle lisamiseks on kasutada elus loodust. Too välja oma vaasid ja pane nendesse lilleõisi. Hoobilt löövad pildid särama ja jagavad enda vaatlejatele mõnusat kodutunnet.

Pildista ülesse kõik ruumid

Jah, ka need, mis sinu arvates seda väärt pole. Olgu põhjuseks siis ajahambale jalgu jäämine või midagi muud. Usu, kui elupinda vaatama tullakse, siis nähakse ära ka probleemsed kohad.

Loe ka, kuidas is eoma kinnisvara ,üüa või üürile anda SIIT >>


Seotud artiklid