Aknapesurobot ehk uus tulija meie kodudes

Mida päev edasi, seda rohkem roboteid meid kodustes toimetustes aitab. Ja seejuures mitte vaid tark köögitehnika, vaid robottolmuimeja, robotniiduk, pesev robottolmuimeja ning värskeima lisandina aknapesurobot.

Miks ei piisa lapist ja veeämbrist?

Klassikaline lähenemine tähendab paar korda aastas aknapesu ettevõtmist, abilisteks erinevad riidetükid-kaltsud-lapid ning veeämber. Tänapäeval ei ole aga vaja aknast välja küürutada. Selle asemel sea sammud Kaup24 e-poodi. Aknapesurobot aitab töö tunduvalt turvalisemalt ära teha ning kuna selle kasutamine säästab aega, on võimalik tihedamini nautida ilusat vaadet läbi säravpuhaste akende.

Aknapesurobotid pesevad mustuse, kuivatavad ja poleerivad. Kes on ise aknaid pestud, on tihtipeale kogenud äärmist pettumust – oled just akende puhastamise lõpetanud, tuju hea ning siis paistab päike pilve tagant nina välja ja koos sellega kargavad silma ka kasutatud pesuvahendi jäägid ning jutid ja kuivamistriibud. Hakka kasvõi otsast peale!

Tark aknapesurobot jälgib kindlat trajektoori, et kogu aknapind puhtaks saada. Kallimatel mudelitel võib olla puldiga juhtimise võimalus ehk kui mingi nurk jääbki robotil kahe silma vahele, saad ta vajalikku kohta suunata. Parimaid aknapesuroboteid kasutanud toovad suurte boonustena välja kuivamistriipude ja veepritsmete puudumise, mille eemaldamisega peab käsitsi pestes korralikku vaeva nägema.

Aeg, kui aknapesurobot on möödapääsmatu

Nagu teiste robotkodumasinate valiku puhul, sobib ka aknapesurobot ühtedele paremini kui teistele. Näiteks siis, kui kodu lähedal on suuremaid teid, mis toovad kaasa keskmisest rohkem tolmu. Sellises asukohas tähendab akende vaid paaril korral aastas pesemine seda, et enamiku ajast passid musta aknaklaasi.

Ka on aknapesurobot hea valik kodudesse, kus on väga palju aknapinda – ehk akende pesemine on ajamahukas – või kus on väga kõrged aknad – ehk akende turvaline pesemine nõuab eraldi planeerimist ja teistsuguseid töövahendeid. Hansapost veebipoe aknapesurobotid suudavad töötada iseseisvalt. Ainus asi, mida vaja ise teha, ongi roboti aknaklaasile tõstmine, et ta saaks tööga pihta hakata.

Nipid hea tulemuse saavutamiseks

Aknapesurobotid on eksisteerinud juba tubli kümme aastat, ent vaid viimastel aastatel on tehnoloogia piisavalt arenenud, et pakkuda konkurentsi käsitsi pesule ja seda ilma kaelamurdva hinnata. Muidugi pole üks robot kõikvõimas. Enne ostmist, vii end kurssi sellega, mida robot suudab ja ei suuda teha. Selliselt ei pea värskes ostus ka pettuma.

Robot on mõeldud tihedamaks kasutamiseks. Pestes paar korda aastas, mustus lausa kuivab klaaspindade külge ning roboti jaoks on seda natuke liiga palju. Kasutades robotit regulaarselt, saab mustust kontrolli all hoida ning robot tuleb pesemisega toime ilma kõrvalise abita. Ning muide, nime järgi aknapesurobot suudab pesta ka teisi pindu ehk peegleid, klaasuksi ning isegi klaasist vaheseinu! Ja muidugi plaaditud seinu nagu köögi-, vannitoa- ja sauna seinad.

Võrreldes käsitsi pesemisega on oodata ühtlast tulemust, sest erinevalt inimesest aknapesurobot ei väsi ega muutu lohakamaks.

 

 


Seotud artiklid