Ära osta uut kodu nagu põrsast kotis

Ostad uut korterit või maja. Kas Sa tegelikult tead, mida ostad?

Üldjuhul on kodu ost Sinu elu kõige suurem ja kulukam ostuotsus. Kas põhined selle otsuse tegemisel ainult müüjalt saadud infole või lased ostetavat kinnisvara kontrollida sõltumatul kolmandal osapoolel?

Kinnisvara Ostuabi on kinnisvara ostueelne kontroll. Soovid kindlustunnet uue kodu ostul?

Kinnisvara Ostuabi:

  • Aitab kindlaks teha, kas hind on põhjendatud
  • Selgitab välja varjatud puudused ja ehitusvead
  • Annab infot vajalike remonditööde ja nende hinnangulise maksumuse kohta
  • Kontrollib, kas kodu on tervisele ohutu
  • Kaitseb Sinu huve korteri või maja ostmisel
  • Annab kindlustunde, sest tead mida ostad.

Kinnisvara Ostuabi sarnaneb kõige enam auto ostueelse ülevaatusega tehnoülevaatuspunktis. Seal tehakse autole mõistliku tasu eest ülevaatus, et tuvastada võimalikud probleemid – kulunud pidurid, vigane elektrisüsteem, avariilisus või mõni rike, mille parandamiseks Sa ei soovi aega ega raha kulutada. Teisalt võib nende probleemide teada saamine anda võimaluse hinnas tingida ja südamerahu, sest tead mida ostad.

Kinnisvara ostuabi on täpselt samasugune teenus korteri või maja tegeliku seisukorra hindamiseks. Ehituskaitse Büroo on sõltumatu kolmas osapool, kes annab ülevaate vajalikest remonditöödest ja aitab vältida ootamatuid kulutusi. Nii saad teha informeeritud ostuotsuse ning säästa aega ja raha planeerimata remondilt.

Kas tead, millised probleemid võivad Sind uues kodus ees oodata?

Varjatud või hästi peidetud ehitusvead, vigased elektrisüsteemid ja tervisele ohtlikud vannitoad on tänasel kinnisvaraturul igapäevane nähtus. Eestist võib kinnisvara ostul tõestisündinud näitena tuua järgmise olukorra: klient soovis osta korterit, mis ehitati uusarendusse kinnisvarabuumi ajal – veidi enam kui kümmekond aastat tagasi. Vannitoa ülevaatusel selgus, et põrand vetrus. Selgus, et vannitoa seintele ja põrandale oli jäetud hüdroisolatsioon tegemata. Seetõttu hallitas kogu vannituba ja rikutud oli põranda- ning seinakonstruktsioon.

Antud olukorras on paratamatult vaja teha vannitoa kapitaalremont, mis algab aluspõranda ja seinakonstruktsioonide uuesti ehitamisest. Mahuka remonditöö maksumus ulatub tuhandetesse eurodesse. Kas oled sellise võimaliku kuluga kodu ostes arvestanud?

Teise näitena võib tuua korteri ostu vanas puitmajas. Põrandal olid lohistamisjäljed, mille oli sinna jätnud kummut. Tuli välja, et see oli korteri ülevaatuse ajaks seina äärde paigutatud, et varjata suurt hallituslaiku toa välisseinal. Põhjalikumalt uurides selgus, et hallituse tekkepõhjus oli lagunenud välisfassaad. Tuule ja vihmaga tuli niiskus seinakihtidest läbi ja tekitas hallitust korteris sees.

Lisaks kodu seisukorra kontrollile aitab Kinnisvara Ostuabi hinnata hädavajalike remonditööde ulatust ja maksumuse suurusjärku. Selliselt saad ülevaate, kas ostetav kodu on oma hinda väärt või tekitab liigseid probleeme. Samuti saad soovi korral hinnas tingida, et vajalikud remonditööd koduostu eelarvesse mahutada või veel parem – saad lasta müüjal vead enne kodu ostmist parandada.

Kinnisvara ostueelse ülevaatuse teostab Ehituskaitse Büroo

Ehituskaitse Büroo spetsialistidel on rohkem kui 20 aastat kogemust Eesti ehitusturul. Lisaks Eestile on meil mitmekülgne ehituskogemus Põhja- Euroopast. Oleme omaks võtnud euroopaliku klienditeeninduse kultuuri ehk oleme orienteeritud kliendi kasule.

Igapäevase järelevalve käigus näeme, et ehituskvaliteet võib olla ebaühtlane ja sageli vastuvõetamatu. Korterid ja majad peidavad endas sageli ootamatuid vigu, mille avastamine on keeruline ja likvideerimine võib osutuda ettearvamatult kulukaks.

Ehituskaitse Büroo oskab öelda, kas Sinu tulevane kodu on ehitatud kvaliteetselt, on ootuspärases seisukorras ja tervisele ohutu. Seeläbi saad ennetada probleeme ning ettenägematuid kulutusi.

Soovid Kinnisvara Ostuabi teenuse kohta rohkem teada? Vaata lähemalt: www.ehituskaitse.ee


Seotud artiklid