Bigbank finantseerib 12 miljoniga uue Hampton by Hilton hotelli ehitust Tallinnas

Bigbank AS sõlmis GVP Invest Estonia OÜ-ga laenulepingu summas 12 miljonit eurot, et finantseerida Hampton by Hilton hotellile mõeldud hoone ehitust. 185 toalise hotelli ehitus algab 2023. aasta suvel ja see plaanitakse avada hiljemalt 2025. aasta alguses.

Bigbank Eesti ettevõtete panganduse üksuse juhi Aimar Roosalu sõnul peatas koroonapandeemia ajutiselt rahvusvahelise turismi ja samuti suuremad investeeringud hotelliturul, kuid nüüd on aeg küps uuteks arenguteks. „Teenuste sektor moodustab enamuse kogu Euroopa majandusest ja hotellindus on osa sellest. Kvaliteetne majutusteenus ei ole kuhugi kadunud ja kõikvõimalikud suuremahulised investeeringud Tallinnas nagu sadama arendamine, lennujaama arendus ja infrastruktuur nagu Rail Baltica ei jää suurinvestorite tähelepanuta,“ põhjendas ta projekti perspektiivikust.  „Meie jaoks on oluline ka see, et rajatav hotell muudab lisaks kõigele muule ka positiivselt Tallinna linnapilti ning aitab kaasa kogu Keskturu ümbruse kiirele arengule,“ märkis Roosalu.

Kavandatav hotell asub Tallinnas Tartu mnt 49 kinnistul, kus enne on tegutsenud kino Eha ja viimati Maxima supermarket. Olemasolev hoone lammutatakse. Uue Hampton by Hiltoni hotelli operaatoriks saab Apex Alliance Hotel Management, mis opereerib Lätis, Leedus, Poolas ja Rumeenias 13 Hiltoni, Marriotti ja Radissoni kaubamärki kandvat hotelli.

Bigbank AS (www.bigbank.ee) on Eesti kapitalil põhinev era- ja äriklientide laenudele ja hoiustele keskendunud pank, millel on lisaks tegevusele Eestis filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Bulgaarias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. Bigbanki bilansimaht ületab 1,5 miljardit eurot, millest ärilaenude portfell on üle 500 miljoni euro.


Seotud artiklid