Bigbank rahastab Ringtee Äripargi arendust 2,5 miljoniga

Bigbank rahastab Ringtee Äripargi arendust 2,5 miljoniga

Bigbank sõlmis Ringtee Äripargiga 2,5 miljoni euro suuruse laenulepingu Tallinna ringtee ja Kurna-Tuhala ristmiku lähedale kerkiva enam kui 20-hektarilise logistikapargi esimese etapi arendamiseks.

Bigbanki ettevõtete panganduse üksuse juhi Aimar Roosalu sõnul on uute lao- ja tootmispindade kui ka selleks sobivate kruntide järele tuntav nõudlus. “Hinnatud on olemasolevad Tallinnaga piirnevad ja põhimagistraalide äärde jäävad äri- ja tootmispiirkonnad, aga ruumi on ka soodsas asukohas paiknevatele uutele arendustele,” ütles Roosalu.

„Ringtee Äripark asub logistiliselt heas asukohas. Tallinna ringtee naabruses kasvavad kiiresti Kangru, Uuesalu, Järveküla ja Kiili elamurajoonid ning see piirkond on aastate jooksul kujunenud Eesti olulisimaks logistikavõrguks. Tallinna ringtee lähedus annab ettevõtetele vahetu ligipääsu kõikidele Tartu, Narva ja Pärnu suunas viivatele suurtele teedele,“ sõnas Roosalu. “Lähipiirkonda on kavandatud ka IKEA kauplus ning mitmed teised olulised logistikakeskused.”

Ringtee Äripargi arendaja Restate’i tegevjuhi Rasmus Tali sõnul kasutatakse Bigbankist saadud laenu kinnistute ostu ning taristu väljaehitamise finantseerimiseks. “Esimeses etapis ehitame välja kogu piirkonna taristu koguväärtusega ligi kolm miljonit eurot ning edaspidi on võimalik arendada kuni 350 000 ruutmeetrit kahe- või kolmekorruselisi tootmis- ja ärihooneid. Esimene 5000-ruutmeetrine ärihoone on juba projekteerimisel ja selle ehitusluba taotlemisel,” ütles Restate’i tegevjuht.

“Äripargi rahastamine on osa Bigbanki laiemast strateegiast suurendada ettevõtetele antavate laenude mahtu,” kommenteeris Roosalu.

Ringtee Äripargi kogumaksumus on 120 miljonit ning arendamine võtab aega vähemalt seitse aastat.


Seotud artiklid