Capfield investeerib Lasnamäe Centrumisse kaks miljonit eurot

Kaubanduskeskuste operaator ja arendaja Capfield investeerib Lasnamäe suurima kaubanduskeskuse Lasnamäe Centrumi renoveerimisse kaks miljonit eurot. Kevadel alanud renoveerimistööde käigus saab keskus muuhulgas uue ja kõrge klaasist peasissepääsu. 

„Lasnamäe Centrum tähistab tänavu oma 20. tegutsemisaastat ning meie üürnikud ja külastajad on uuendusi ootamas. Koroonakriisi ning vahepeal tekkinud ka ehitusmaterjalide defitsiidi tõttu pidime uuenduskuuri mõnevõrra edasi lükkama, kuid nüüd on see aeg käes,“ selgitas Lasnamäe Centrumi juht Teana Baškirtseva.

Renoveerimise käigus uuendatakse keskuse peamised üldalad, vahetatakse tehnosüsteemid, kaasajastatakse interjööri ja arhitektuuri nii seest kui väljast. „Enamik meie rentnikke on oma kaupluste interjöörid juba kaasajastanud ning nüüd on aeg uuendada ka keskuse üldkasutatavad alad, et luua ühtset harmoonilist kaubanduskeskkonda,“ selgitas Baškirtseva.

Muuhulgas uuendatakse Lasnamäe Centrumi lagesid, põrandaid ja valgustust. Kaupluste sissepääsud muutuvad kaasaegsemaks ning puhkealad hubasemaks. Keskusesse paigaldatakse lisa katuseaknad, et tuua ruumidesse rohkem loomulikku valgust.

Valgusküllasemaks muutub keskus ka tänu uuendatud peasissepääsule, mis saab olema avaram ja kõrgem ning ehitatud klaasist. Sissepääsu ette luuakse turvaline autovaba ja hubane varikatusega ala. Osa hoone fassaadist kaetakse Lasnamäele omase dolomiidiga. Sissepääsu kohale paigaldatakse Eestis unikaalsed LED-ekraanid, mis võimaldavad kuvada 3D videoid.

„Lasnamäe Centrumi eripäraks on lisaks kauplustele suur teenuste osakaal ning kohalik klient käib aktiivselt neid teenuseid kasutamas. Siin asuvad panga- ja postkontor, kindlustusseltsi esindus, foto- ja koopiateenus, rahavahetus, reisimüügilett, telekommunikatsiooni teenuste operaatorite esindused jne. Ehitustööd keskuse igapäevast toimimist ei häiri: kõik teenused on jätkuvalt kättesaadavad ning kauplused avatud,“ kinnitas Baškirtseva. Tööde planeeritav lõpptähtaeg on augusti keskpaik.


Seotud artiklid