Colonna Heategevusfond kogus Eesti maakonnahaiglate toetamiseks ühe õhtuga rekordilised 170 000...

Colonna Heategevusfondi korraldatud suvisel galaõhtul koguti üle 170 000 euro maakonnahaiglatele erinevate vajalike seadmete ostmiseks, et toetada laste tervist. Kadrioru Kunstimuuseumi Lilleaias toimunud galaõhtu oli avasündmuseks Colonna algatusele juuli ja augusti jooksul maakonnahaiglatele annetusi koguda.

Ilusa eesmärgi nimel kogunesid Colonna sõbrad ja koostööpartnerid laupäeval galaõhtule nimega „Suveöö unenägu“, kus toimusid meeleolukad loteriid ja annetuste kogumised. Galaõhtu ühed suurimaid eraisikutest annetajad olid Colonna asutajad Roberto de Silvestri ja Andrea Agostinone. Colonna on juba 10 aastat aidanud vastsündinuid, imikuid ja lapsi, annetades Tallinna sünnitusmajadele elutähtsaid seadmeid seni kokku 335 000 euro eest. Sellel aastal suunas Colonna oma fookuse esmakordselt maakonnahaiglatele.

„Käesoleval aastal ulatame abikäe maapiirkonna haiglatele, et tuua parimad abi saamise võimalused inimestele võimalikult lähedale. Koostöös maakonnahaiglatega on valmimas nimekiri seadmetest, mida need haiglad kõige rohkem vajavad ja mille jaoks me annetusi kogume. Eesti maakonnahaiglates on kohati kasutusel vanemad päästeseadmeid või on haiglatel vastsündinute või laste abistamiseks vajalikust varustusest üldse puudu,“ selgitas Silvestri.

Silvestri sõnul on nimekiri vajaminevatest seadmetest pikk ning ta toob välja vaid mõned näited: „Heade annetajate abiga kogume toetusi Colonna Heategevusfondi abil vastsündinute soojendus- ja elustamislaua jaoks Lääne maakonnahaigla intensiivravi osakonnale, kaasaskantava ultraheliaparaadi jaoks Kuressaare haigla sünnitusosakonnale ning väga vajaliku lisa kardiotokograafi ostmiseks Lõuna-Eesti haigla sünnitusosakonnale. Need on vaid mõned näited pikast nimekirjast,“ sõnas Silvestri.

Neli aastat tegutsenud Colonna Heategevusfondi asutaja on kinnisvarainvesteerimis ettevõte Colonna, kes on alates 2013. aastast erinevate heategevuskampaaniate käigus kogunud üle 335 000 euro väärtuses annetusi ennetähtaegsete ja vastsündinud laste abistamiseks, viljatusravi toetuseks ning väikelaste terviseprobleemide ennetamiseks.

2006. aastal tegevust alustanud Colonna on üks suurimaid ärikinnisvarasse investeerijaid Eestis ja Baltimaades. Colonna vahendab peamiselt rahvusvaheliste professionaalsete investorite kapitalipaigutusi Baltimaade kinnisvaraobjektidesse ning korraldab ostetud objektide majandustegevust.


Seotud artiklid