Eesti otsib suurpere: paku välja kandidaat tiitlile ja 10 000 eurosele stipendiumile!

Alates tänasest saab esitada kandidaate Eesti Lasterikaste Perede Liidu korraldatavale Aasta Suurpere konkursile, mille võitja pere saab Bigbankilt 10 000 euro suuruse stipendiumi.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on Aasta Suurpere valimine aastatepikkune traditsioon, mida on elus hoitud nii koroona ajal kui tehakse ka nüüd Ukrainas käiva sõja kiuste. „Lasterikkad pered on iga riigi ja rahvuse tuleviku olulisim garant. Nende tublide emade ja isade panus ühiskonda on tähelepanuväärne, mistõttu tahamegi neid väärtustada ja kõigile eeskujuks tuua,“ sõnas Õunap.

Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul on Bigbanki poolt võitjaperele välja pandava 10 000 euro suuruse stipendiumi eesmärk toetada laste huvitegevust, pakkuda võimalusi õppimiseks ja arenemiseks. „Konkursi laiem eesmärk on perede ühtehoidmise ja lasterikkuse au sees hoidmine, kuid stipendiumifond aitab teostada neid põnevaid ideid ja unistusi, mille täideviimiseks võib suures peres muidu raha nappida,“ ütles Pechter.

Aasta Suurpere konkurss toimub tänavu neljateistkümnendat korda. Konkursist on oodatud osa võtma kõik tegusad ja toimekad nelja või enama lapsega perekonnad. Kandidaate Aasta Suurpere tiitlile saavad esitada 12. aprillini kõik Eestimaa inimesed – perekonnad ise, suurpere töökaaslased, pereliikmed, tuttavad ja sõbrad. Selleks on vaja täita Eesti Lasterikaste Perede Liidu veebilehel vastav ankeet. Aasta Suurpere selgub liidu korraldataval perepäeval 6. mail Tallinna Loomaias.

Mullusel konkursil osales 64 perekonda ning tiitli ja Bigbanki poolt välja pandud 10 000 euro suuruse stipendiumi pälvis viie lapsega perekond Kubjas Saaremaalt. Aasta Suurpere 2022 elab Saaremaal Kudjapel, kus ema Reelika Kubjas ja isa Margo Kubjas kasvatavad viit last: Markust (17), Annit (13), Miiat (13), Ralfi (7) ja Ronjat (7). Kõige lühemalt kokku võttes on perekond Kubjas perekond, kus peetakse lugu sportlikest eluviisidest, kogukonna hoidmisest ja vabatahtlikust tegevusest.

Eesti Lasterikaste Perede Liit loodi 1996. aastal. Liit on kolme ja enamaga lapsega peresid koondav katusorganisatsioon, mis lähtub oma tegevustes suurte perede väärtustamisest ja toetamisest. Liidu võrgustiku moodustavad 19 piirkondlikku liikmesorganisatsiooni, kuhu kuulub enam kui 3900  kolme ja enama lapsega perekonda, kus on kokku sirgumas enam kui 14 000 last.

 


Seotud artiklid