Eesti suurim teehoiu valdkonna liit sai uue nime – Eesti Taristuehituse Liit

Eesti suurim teehoiu valdkonna liit sai uue nime – Eesti Taristuehituse Liit

1991. aastal asutatud tee-ehituse valdkonna ettevõtteid koondava Asfaldiliidu üldkoosolekul kinnitatati organisatsiooni uueks nimeks Eesti Taristuehituse Liit (ESTEL).

Eesti taristuehituse Liidu juhatuse esimehe Sven Pertensi sõnul on algselt eelkõige asfaldile ja sellega seotule pühendunud ühendus kasvanud tänaseks kõige mõjukamaks teehoiu valdkonna ettevõtteid ja insenere koondavaks liiduks. „ESTELi haldusala ja tegevused on ajaga oluliselt kasvanud ning otsustasime, et uus nimi peaks laiemalt esindama liidu ja liikmete tegevusi,“ ütles Pertens.

„ESTEL koosneb oma valdkonna suurematest tööandjatest ning tegeleb laiema teemana küsimusega – kuidas viia Eesti 20 aastaga Euroopa parima teedevõrgu taristuga riigiks. Korralik taristu on ülioluline nii riigi konkurentsivõime kui investeeringute ja töökohtade loomise seisukohast ning mõjutab iga Eesti inimese turvalisust ja heaolu,“ lisas Pertens.

ESTEL ja selle liikmed tegelevad lisaks valdkonda puudutavate seaduste ja regulatsioonide loome, koolitamise, ehitamise, projekteerimise, materjalide tootmise ja müümise, teehoolde, omanikujärelvalve ja laboriteenuste pakkumisega. Samuti tehnoloogiate, masinate ja seadmete müümisega nii teehoiu valdkonnas kui laiemalt kogu taristuehitust puudutavalt.

Eesti Taristuehituse Liitu kuulub 45 ettevõtet ja asutust ning 17 teedeinsenerist eraisikut. Organisatsiooni juhatuse esimees on TREV-2 Grupp AS juht Sven Pertens ning aseesimees Tref ASi juht Andres Gailit. Juhatusse kuuluvad ka Verston Ehitus OÜ juht Veiko Veskimäe, Tallinna Teede AS juht Jüri Läll, GRK Infra AS juht Tarvi Kliimask, Üle OÜ nõukogu liige Marek Koit ja Atemo OÜ juht Ain Pähkel.


Seotud artiklid