Eksklusiivsed müügis olevad mõisad Eestis

1. Aaspere mõis, hind 670 000€

Aaspere mõisat on esmamainitud 1583. aastal. Oma eestikeelse nime sai mõis von Hastferite aadliperekonna järgi, kellele ta kuulus kuni 18. sajandi alguseni.

Mõisa varaklassitsistlik kahekorruseline peahoone valmis 1770.–80. aastatel. Aaspere mõisahoone on klassitsistliku mõisaarhitektuuri üks kauneimaid esindajaid.

Mõisa peahoone on osaliselt tänapäevastatud ja kohandatud eluruumideks koos dušširuumide/tualettide ning saunadega. Mõisa saalid on taastatud omaaegse ruumilahendusega suuruses ca 300m². Peahoone kogupind kahel korrusel 1546m². Mõisakompleksi ümbritseb kinnistu suurusega 52 hektarit.

Tutvu kuulutusega siit.

2. Konuvere mõis, hind 677 000€

Konuvere jõe lõunakaldal paikneb kaunis renoveeritud Konuvere mõis. Mõisa klassitsistlik peahoone on ehitatud 19. sajandi alguses ning on rajatud Rennenkampffide suguvõsa poolt.



Konuvere mõisaansambli moodustavad lisaks mõisale park tiikidega, peahoone ees klassikaline ringtee, mõisa tagant voolab mööda jõgi. Kõrvalhoonetest on lisaks jääkelder ja uuesti rajatud tall.

Tutvu kuulutusega siit.

3. Rava Mõis, hind 590 000€

Rava mõis (saksa keeles Rawaküll) rajati 17. sajandi alguses ning selle esimesed omanikud olid Helffreichid.  Mõisa praegune peahoone ja enamus kõrvalhooneid on ehitatud 1850 aastal ning neid on järk-järgult renoveeritud viimased 17 aastat. Renoveerimise käigus on säilitatud lai põrandalaudis, aknad ja uksed.

Mõisahoonel on täiskelder, mille üks unikaalsemaid osasid on veinikelder.

Esimesel korrusel asuvad üksteist erinevat renoveeritud ruumi, millest olulisemad on avar saal, söögituba ja kuus magamistuba. Erilahendusena asuvad magamistubade nurkades wc-d. Mõisahoone renoveeritud ruumid on sisustatud ajastule vastava mööbli ja dekoratsioonidega, mis kõik sisaldub ka müügihinnas.

Tutvu kuulutusega siit.

4. Järlepa mõis, hind 1 800 000€

Maalilise Järlepa järve lõunakaldal paiknev ühekorruseline klassitsistlik mõisahoone valmis August von Kotzebue ajal 1805. aastal.  Hoonet ümbritseb kaunis park ning hulk kõrvalhooneid. Mõisani juhatab pooleteise kilomeetri pikkune sirge sihitee, mis on suunatud otse peahoone keskteljele.



Mõisakompleksi peamaja on 608 m2 ning asub kahel tasapinnal, mis on võlvitud sokkelkorrusega ning kõrge esimese korrusega, kus on klassitsistlikule stiilile omased kõrged aknad. Peahoone on seest renoveeritud ja korrastatud. Välja on vahetatud küttesüsteem, mis hoiab ka kõige külmematel talveilmadel hoone soojana.

Tutvu kuulutusega siit.

Hetkel on müügis üle 40 mõisa, vaata neid siit


Seotud artiklid