Elutoa rulood – kuidas valida aknakate tuppa, kus kõige rohkem aega veedad?

Elutuba on see koht kodus, kus pere koos aega veedab. Sellel toal on meie kodudes lausa esinduslik funktsioon, mistõttu peetakse selle praktilisust ja välimust elupaiga olulistemaks aspektideks. Kirsi tordile lisavad kindlasti õigesti valitud rulood, mida aknakatete e-pood RULO soovitab valida ennekõike vastavalt akende suurusele.

PS! Kui aknakatteid vaja läheb, siis kasuta Kinnisvara24 sooduskupongi „K24“, mis muudab ostukorvi 20% soodsamaks!

Suured maast laeni aknad 

Suuremate akende puhul on heaks valikuks poolpimendavad voldikkardinad, sest need blokeerivad üleliigse päikesevalguse, kuid ei muuda tuba kottpimedaks. Lisaks saab voldikuid vastavalt vajadusele või soovile avada ülevalt või altpoolt – sedasi on valguse reguleerimiseks võrreldes tavaliste ruloodega palju rohkem võimalusi.

Keskmised ja väiksemad aknad

Väiksemate akende puhul tasub kaaluda poolpimendavaid kassettruloosid. Kuna kassettruloo on kinnitatud otse aknaraamile ja ruloo on tihedalt vastu klaasi, ei lase see teiste ruloodega sarnaselt äärtest tuppa valgusvihke. Kassettruloo on mugav lahendus, kui plaanid akent tihti avada või tuulutusasendis hoida, sest see liigub aknaga koos ning nii ei teki olukorda, kus pead valima lahtise akna ja pimestava valguse või alla tõmmatud ruloo ning lämmatava kuumuse vahel.

Kui ma tahaks ikkagi pimendavaid ruloosid?

RULO elutuppa 100% pimendavaid aknakatteid soovita, aga samas ei saa seda ka keelata. Arvesta, et sel juhul on terve akna katmise korral elutuba täiesti pime ja naturaalne valgus läbi kanga tuppa ei pääse. Samas, kui on ikkagi plaanis päevasel ajal näiteks “kinoõhtuid” teha või tahad koos mängukonsooliga justkui koopas olla, siis on pimendavad kassettrulood parim valik. Sel juhul soovitame aga pimendava ruloo näiteks õhema kardinaga kombineerida.

Aga värv?

Ja mis värvi on armastus? Kui seda teaks, siis oleks kõik rulood seda värvi! Kuidas aga see õige värv valida? Kui toas on juba põhivärvid ja aksessuaarid paigas, on otsust üsna lihtne teha. Võta aluseks dominantne aktsent ja vali värvid selle järgi, et aktsenti veelgi rohkem rõhutada. Aknakatete toaga ühte sulandamiseks võta aga seinaga sama värvi ja tooni rulood või voldikud – nii jääb tulemus kerge ning õhuline.

PS! Kui aknakatteid vaja läheb, siis kasuta Kinnisvara24 sooduskupongi „K24“, mis muudab ostukorvi 20% soodsamaks!

Artikli autor: Rulo

 

 

 


Seotud artiklid