Endisest telefonikaugejaamast saab uus Pelgulinna kogukonnakeskus

Sõle 14, endine Telia maja läbib uuenduskuuri ja avatakse juba kevadel modernse Sõle ärikeskusena, kus avab uksed ka New Yorgi börsil noteeritud tarkvarafirma Dynatrace. Piirkonna maamärgiks olev pika ajalooga hoone muutub kogukonnakeskuseks, kus on mõned suured bürood, väiksematele ettevõtetele mugav ühistöökontor, hubane restoran, lastehoid ning erinevad kaubandus- ja teeninduspinnad.

Sõle 14 on väärika ajalooga hoonekompleks, mille esimesed majad valmisid juba 1940. aastatel. Algusaastail asus seal Tallinna telefonikaugejaam ning 1990ndatel sai sellest üks esimesi moodsaid kontorihooneid Tallinnas, tänaseni piirkonna kõrgeim hoone. Nüüd tehakse majas taas põhjalik uuenduskuur, et pakkuda üürnikele kaasaegseid mugavusi ja töökeskkonda. Seda kõike äärmiselt keskkonnasäästlikult, mitte vana lammutades, vaid seda uuendades. Taaskasutust vääris nii suurte akende ja kõrgete lagedega 5-korruseline peahoone kui ka vanemad korpused.

Hoone omaniku, OÜ EKE KV esindaja Karl Ader tõdes, et keskkonnasõbralikkus ja säästlikkus on kindlasti oluline aspekt, mida ka suurem osa ettevõtteid büroopindade valimisel täna tähtsustab. „Sõle ärikeskuses on roheline mõtteviis väärtustatud: elektrienergia tuleb tuuleenergiast, soosime elektriautode ja muude keskkonnasõbralike liikumisviiside kasutamist. Olemas on elektriautode ja -rataste laadijad. Lisaks on siin jalg- ja tõukerataste hoiuruum koos duširuumi ja riietumiskabiiniga,“ rääkis Ader.

„Jätkame ka panustamist parimasse võimalikku töökeskkonda. Toetame eesti noorte kunsti ja ennekõike loomingulisuse teket, luues möbleeritud õuetööalasid nii terrassidel kui ka hoonet ümbritsevatel rohealadel. Säilitame parkimisalade vahel õunapuid, istutame põõsaid, taimi ja kõrghaljastust. Hoonesse toome rohkelt roheseinu ja ripptaimi, et hotelli lobby stiilis üldaladel oleks võimalikult inspireeriv olla,“ lisas Karl Ader.

Sõle ärikeskuse kolmes korpuses on kokku üle 8000m2 üüripinda. Arendaja sõnul on hoonesse oodatud väga erinevad ettevõtted, sest ruumi on nii büroodele, kaubandus- ja teenindusettevõtetele ning ühele väga heale restoranile.

Ader kinnitab, et Sõle ärikeskusse on 100+ töötajaga ettevõtete kõrval teretulnud ka mikroettevõtted, sest ruume on suuruses alates 16m2. „Väiksematele ettevõtetele mõeldes loome ühistöökontori Sõle HUB, kus saab väikeseid tööruume üürida paindliku lepinguga. Tööruumid on privaatsed, korrusel on ruumikas ühiskasutatav lounge- ala ja terrass, mis soodustab kontaktide loomist ja sünergiat.“

Sõle ärikeskuse ruumidesse saab kolida mais, kuid üürilepingute sõlmimine juba käib. Kõigil büroo- või esimese korruse äripindade huvilistel tasub külastada Uus Maa Ärikinnisvara veebilehte


Seotud artiklid