Endist Postimehe maja südalinnas hakati lammutama

Endist Postimehe maja südalinnas hakati lammutama

Varem Postimehe majana tuntud Maakri 23 A hoonet hakati lammutama, et ehitada see ümber A-klassi büroohooneks uue nimega Maakri HUB. Ehitustegevus südalinnas kestab ligi aasta ning seda teostatakse võimalikult keskkonnasõbralikult Maakri tänava elu häirimata. Fausto Capital investeerib Maakri 23A kinnistu ostu koos renoveerimisega kokku 25 miljonit eurot.

Fausto Capitali müügidirektori Einar Niine sõnul avab uus tornmaja Maakri tänaval oma uksed kõikide plaanide kohaselt järgmisel suvel. „Praegu lammutatakse maja sisuliselt karkassini maha ning edasi algab juba renoveerimine. Täiesti uue ilme saavad hoone fassaadid ja siselahendused ning majale ehitatakse peale kaks klaasist lisakorrust. Maja muudetakse keskkonnasäästlikuks ning välja vahetakse tehnilised lahendused, isolatsiooni-, kütte-ja ventilatsioonisüsteemid,“ rääkis Einar Niin.

17-korruseline Maakri HUB toob ärikinnisvara turule 10 000 ruutmeetrit A-klassi büroopinda ja pakub konkurentsi Tallinna kesklinna tornmajade piirkonna majadele.  Uus Maa Ärikinnisvara OÜ maakler Aira Veelmaa, kes tegeleb Maakru HUB büroopindade vahendamisega kinnitas, et nõudlus südalinna büroopindade vastu on endiselt suur. „Vaatamata sellele, et üle aasta on suur osa ettevõtteid olnud kodukontorites, on sel aastal südalinnas valmivad uued büroohooned suures osas üürilepingutega kaetud juba enne ehitustööde lõppu. Julgeme prognoosida, et koroona olukorra leevenedes huvi uute büroopindade vastu pigem kasvab,“ rääkis Veelmaa.

Ka Einar Niin on klientidega suheldes täheldanud, et inimesed soovivad pigem kaasaegsetesse töökeskkondadesse naasta. „Seda kinnitab asjaolu, et mitmed mõneks ajaks ootele jäänud ettevõtted on uute bürooruumide otsingul taas aktiveerunud,“ lisas Niin.

Lisaks uutele büroopindadele toob Maakri HUB piirkonda ka linnamelu mõnusate kohvikute ja restoranidega, mis avatakse hoone esimesel klaasfassaadiga korrusel. „Südalinnas soosime ka kergliikluse kasutamist ja planeerisime esimesele korrusele tõukerataste laadimispunktid ning jalgrattaparklad koos riietusruumidega. Ka autode parkimine on koostöös Europark Eestiga mugavalt lahendatud selliselt, et  Maakri HUB üürnikele kehtivad soodsamad hinnad,“ rääkis Niin.

Varem Maakri 23a majas ankurrentnikuna tegutsenud Postimees koos Kanal 2-ga kolis eelmisel aastal Fausto Capitali teise suuremasse arendusse Tartu maantee ääres paikneva endise paberivabriku kvartalisse rajatud ärilinnakusse Fahle Park.

 

Taustinfo: 

Fausto Capital on alates 2004. aastast büroo- ja kaubanduspindade arenduse, üürimise ja haldamisega tegelev ettevõtete grupp. Fausto on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille portfelli kuulub kokku üle 90 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda (Fahle Park, Kompassi maja, Maakri ärimaja, Tartu Telia ärihoone, Vironia keskus, Rappeli keskus, mitmed Maxima ja Selveri kaubanduskeskused jne). Fausto Capitali varade maht on üle 150 miljoni euro.  


Seotud artiklid