Eramaja on korterist odavam?

Korterite ja eramajade hinnad on oma hinnatasemelt jõudnud huvitavasse olukorda, kus eramaja ehitus ja ostmine on tänases turu olukorras soodsam, kui korteri soetamine.

Tallinnas tõusis Novembris 2018 keskmine ruutmeetri hind Oktoober 2018 kuuga võrreldes 4,4% ja oli 1695 eurot ruutmeeter, mis on buumijärgse aja ja 2018 aasta rekord. Selles arvestuses on arvesse võetud kõik korteritega tehtud tehingud, sealhulgas ka odavamad/vanemad korterid. Tallinna ja Harjumaa müügis olevate uute korterite keskmine ruutmeetrihind kerkis uute kesklinna projektide toel esmakordselt üle 2500 euro. Mis teeb 120 m2 korteri hinnaks 300 000€.

Võrdlusena toome välja maja ehitamise kulud. Kinnistu ostmine Tallinna ümber asuvates piirkondades, nagu näiteks Viimsi, Muuga, Kiisa, Suurupi, Tabasalu jne, on ca 50 000€.

Maja hind on loomulikult suuresti koduehitaja enda soovidest ja võimalustest tingitud kuid keskmine ehituse hind täna on 1500€/m2. See teeb näiteks 120m2 maja hinnaks koos kinnistuga 230 000€.

Maja eelised on lisaks privaatsusele ja oma aiale veel loomulikult see, et ise ehitades on võimalik maja projekteerida täpselt oma soovidele ja vajadustele tuginedes. Korteri puhul tuleb tihti teha järeleandmisi kas asukoha või planeeringu osas.

Kui oled otsustanud eramaja kasuks, siis kindlasti soovitame tutvuda ka Omatalo projektidega.


Seotud artiklid