Esimene Numai klient ostis oma kodu välja

„Üüri, et osta“ eluaseme soetamise teenust pakkuv kinnisvaraettevõte Numai sõlmis esimese ostu-müügi lepingu, mille koheselt sai esimene ettevõtte üüriklient oma kodu omanikuks. Üürikliendist koduomaniku staatuseni jõudis klient vaid poole aastaga. 

Äsja Eestisse koos perega kolinud IT-spetsialist sai „Üüri, et osta“ teenusest teada oma kinnisvaramaaklerilt, kes aitas perekonnal elamist otsima. „Selline võimalus sobis neile ideaalselt, kuna soov oli elada algusest peale oma hubases kodus, mitte suvalises üürikorteris,“ kommenteeris esimesena koduomanikuks saanud Numai klient.

Kuna riiki just kolinud välismaalastele pangad kodulaene kiirelt väljastama ei kipu, otsustas pere „Üüri, et osta“ teenuse kasuks, et juba oma kodus elades koguda samal ajal raha eluaseme väljaostuks.

„Numai kogemus näitab, et „Üüri, et osta“ teenuse üürilepingu pikkus jääb keskmiselt 2,5 kuni 3-aastaseks, tavaliselt selle perioodi jooksul on ostja oma finantsküsimused lahendanud ning saab enda kodu päris omanikuks,“ kommenteeris Numai Eesti tegevjuht Erve Lettermo.

Ettevõtte statistika näitab, et vajaliku sissemaksu kogumiseks kulub Numai kliendil kaks aastat vähem aega, kui traditsioonilisel viisil koduostu sooritaval inimesel, kes üürib võõrast elamispinda ja paralleelselt säästab. Tänu lühemale üüriperioodile on ka üürile kulutatud kogusumma on Numai kliendil lõppkokkuvõttes väiksem, kui muidu.

„Suurim eelis siinjuures on aga see, et inimene ei pea mitu aastat elama võõras kodus, vaid saab väljavalitud koju koheselt sisse kolida ja seda oma maitse järgi kujundada ilma kartuseta, et soovitud eluase saab säästude kogumise ajal kellelegi teisele müüdud,“ lisas Lettermo. „Meie esimene koduomanikuks saanud klient oli aga erakordselt nutikas ning jõudis koduostu tehinguni vaid poole aastaga.“

Värskest koduomanikust pereisa ütles, et nende perekond oskab rahadega väga hästi ümber käia, sihikindlalt säästab ning peab pere eelarve planeerimiseks raamatut, mis aitaski koduunistusel kiirelt teostuda. Eesti uued asunikud elavad nüüd Pirital, mõlemad vanemad käivad tööl ja õpivad eesti keelt, pesamuna käib eestikeelse õppega asteaias.

„Kuigi enne Eestisse kolimist käisime Tallinnas vaid üks kord puhkusel, sobis meile kohalik ühiskond ja kliima väga hästi ning soovime siia elama jääda pikemaks ajaks, seetõttu oli kohe selge, et vajame oma kodu,“ lisas Numai klient.

Numai koduostmise plaan näeb ette, et ostja valib välja sobiva elamispinna, Numai ostab selle välja, klient saab aga kohe uude koju sisse kolida, korterit oma maitse järgi sisustada ning maksta esialgu Numaile üüri, kogudes raha kodu väljaostuks või pangalaenu sissemakseks.

Numai Eesti portfelli kuuluv kinnisvara paikneb Tallinnas ja Harjumaal, kusjuures Harjumaal asuvate elamispindade ehitusaasta on mitte varem kui 2000. aasta. Keskmine koduostja on 35-40 aastat vana pereema või -isa ning peamine, mida soovitakse, on kohe sissekolimiseks valmisolev kodu või uuem arendus.

Numai on Leedu ettevõte, mis tõi Leedu ja Eesti turule uudse kinnisvara ostuteenuse „üüri, et osta“, mis võimaldab inimestel esialgu valitud kinnisvara üürida ning seejärel välja osta. Numai portfelli kuuluva kinnisvara maht ületab 27 miljonit eurot.


Seotud artiklid