Estateguru rahastas kolme kuuga 23 miljoni euro eest uusi projekte

Ühisrahastusplatvormi Estateguru vahendusel rahastati esimeses kvartalis uusi kinnisvaraprojekte 23 miljoni euro mahus, neist Eestis 8,2 miljoni eest.

Estateguru rahastas esimeses kvartalis kokku 178 erinevat projekti, platvormiga liitus 3235 uut investorit. “Täna näeme, et Balti riikide kinnisvaraturg on mõõnast üle saanud ja elavneb nii arendajate, ostjate kui ka investorite seas,” oli Estateguru juht Mihkel Stamm optimistlik turu arenguperspektiivide suhtes, kuid lisas samas, et aasta-paari taguste mahtudeni tagasi jõudmine võtab veel aega.

Stammi sõnul on kasvanud intressimäärad toonud suuremat tulu ka ühisrahastuses osalevatele investoritele. “Kui eelmisel aastal oli meie investorite keskmine aastane tootlus 8,62%, siis selle aasta esimese kvartali vastav näitaja oli juba 9,56%,” kirjeldas Estateguru juht.

Estateguru hallatavate varade maht oli esimese kvartali lõpu seisuga 295 miljonit eurot, mis on 16% rohkem aasta varasemaga võrreldes. Estateguru platvormiga on liitunud kokku üle 156 000 investori, kes on finantseerinud enam kui 700 miljoni euro eest kinnisvara tagatisega laene.


Seotud artiklid