Fahle Parki üürnikuks sai mitmekülgset kunstitegevust viljelev Tallinn Art Space

Fahle Parki kolinud Tallinn Art Space liidab endas nii kunstigalerii, klubilise – ja loometegevuse, kui ka laiapõhjaliste kunstiprojektide juhtimise. Selleks on Art Space leidnud omale koha Fahle Parki paekiviseinte vahel üle 300 ruutmeetrisel esimese korruse pinnal.

Galerii ruumid jäävad otse Fahle Parki peatänava äärde, kus käivad praegu ettevalmistused galerii avamiseks linnarahvale sügise hakul. Fahle Parki sisehoovi rohelise haljasala ette avanevad tagaruumid klubiliseks tegevuseks, kus kohtuvad kunsti kollektsioonide omanikud, kunsti ostjad ja teised huvilised. Art Space ruumides asub ka litograafia keskus, millele vihjab spetsiaalne press litograafiliste kunstiteoste valmistamiseks ning loomulikult graafilised teosed seintel. Oma teoseid loob seal ka maali-, foto ja litograafiakunstnik Jaak Visnap, kes on ühtlasi Art Space asutaja ja pidaja.

Fahle Parki arendaja Fausto Capitali müügi-ja marketingijuhti Einar Niin loodab, et  Tallinn Art Space tulek toob kogu kvartalisse loomingulist kunstimelu, mis muudab iga linnakeskkonna palju põnevamaks ja terviklikumaks. „Toome lisaks bürooruumidele ja eluruumidele, kvartalisse ka kultuuri- ja kunstiasutusi ning meelelahutust. Kindlasti leidub Fahle Parki üürnike ja külastajate seas mitmeid kunstihuvilisi ja kogujaid ning neid, kes sooviksid ka ise kunsti luua. Meil on äärmiselt hea meel, et sedavõrd ambitsioonikas Eesti kunsti edendaja on enda loomingulise kodu Fahlesse loonud. Loodame, et Fahle kõrged laed, paekivi seinad ja omanäoline arhitektuur soosivad loomingulist mõttelendu ja pakuvad kunstielamusi ka Fahle Parki rahvale. Ühtlasi on meil hea meel, et saame anda omapoolse väikese panuse Eesti kultuuri arengusse,“ rääkis Niin.

 


Seotud artiklid