Fausto Capital tegi esimese poolaastaga tugeva kasvu

Büroo- ja kaubanduspindade arenduse, üürimise ja haldamisega tegeleva Fausto Capitali müügitulu oli esimesel poolaastal 4 miljonit eurot, suurenedes 14%. Vaatamata COVID-19 pandeemiast tingitud raskele olukorrale, mis puudutas kinnisvara sektoris eelkõige just ärikinnisvara turgu, kasvas Fausto Capitali maksude ja kulumieelne kasum ehk EBITDA 8%, jõudes 2,6 miljoni euroni.

Fausto Capitali omaniku Kenneth Karpovi sõnul tulenes kasv Fahle Pargi uute üüripindade valmimisest ja nende välja üürimisest, mis näitab tugevat nõudlust Fahle Pargi büroopindade järgi. „Üüriturg oli Fahle Pargi jaoks üllatavalt aktiivne. Esimesel poolaastal anti üürnikele üle 2800 m² uut pinda. Poolaasta suurima üürilepingu Fahle Pargis sõlmis Talgen Cybersecurity OÜ, uksed avas Argentiina restoran,  Fahle Loomakliinik, valmimas on Tallinna Art Space galerii ja mitmed teised üüripinnad,“ rääkis Karpov.

Fausto Capitali varade maht jõudis käesoleva aasta alguseks 190 miljoni euroni ning portfelli kuulub kokku üle 93 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda, neist tuntumad on Fahle Park, Kompassi maja, Maakri HUB ärimaja, Tartu Telia ärihoone, Vironia keskus, Rappeli keskus ning lisaks mitmed Maxima ja Selveri kaubanduskeskused jt. „Fausto  üürnikud on näidanud üles tugevat maksekäitumist ning juuni kuuga lõppesid ka enamus koroonaviiruse leviku ja kaupluste sulgemistega seotud erikokkulepped üüritingimustes,“ kommenteeris Karpov.

Ettevõte on jätkuvalt hästi kapitaliseeritud, grupi laenulepingute keskmine intressikulu on ca. 3% ning Fausto jätkab aktiivse arendustegevusega. „Järgmisel suvel avab praeguste plaanide kohaselt uksed 17-korruseline Maakri HUB, mis toob ärikinnisvara turule 10 000 ruutmeetrit A-klassi büroopinda ja pakub konkurentsi Tallinna kesklinna tornmajade piirkonna majadele. Fahle Pargi arendustegevus liigub järgmisesse etappi ning renoveerimist ootab Fahle Katlamaja koos korstnaga, mis muudetakse Tallinna uueks vaateplatvormiks,“ rääkis Karpov.


Seotud artiklid