FOTOD: Vaata, milline näeb välja põhjaliku värskenduskuuri läbinud legendaarne Lillepaviljon

Tallinna Lillepaviljon on pärast põhjalikke restaureerimistöid valmis alates uuest aastast taas külalisi võõrustama.

“Täna saame rõõmuga öelda, et üks Eesti arhitektuuri tippteos on uuele elule ärganud. Kuigi Lillepaviljoni näol oli ehitustehniliselt tegemist keerulise projektiga, mille juures tuli lähtuda ka arvukatest muinsuskaitse nõudmistest, oleme nii saadud kogemuse kui ka tulemusega väga rahul,” sõnas restaureerimistöid teostanud 1Partner Ehituse juht Üllar Hinno.

Ehitustööde käigus jälgiti väga täpselt, et arhitektuuriliselt silmapaistva ja omas ajas suisa üllatavalt põhjamaises stiilis hoone välised mõõtmed ning väljanägemine jääks samaks.

“Ruumilist mahtu lisandus maa-aluse korruse laiendamise läbi, kus on nüüd kolme meetri kõrguste lagedega fuajee. Samuti tegime päris suure töö ära saali lae ja valgustusega,” ütles Hinno, lisades, et renoveerimise käigus vahetati välja kõik hoone vanad tehnosüsteemid.

Valve Pormeistri projekteeritud Lillepaviljon valmis 1960. aastal ja mõned aastad hiljem lisandus selle kõrvale ka kohvik Tuljak, mis moodustab koos Lillepaviljoniga arhitektuurse ansambli. Tuljaku restaureeris 2015. aastal samuti 1Partner Ehitus.

Lillepaviljoni tööde tellija on OÜ Tannenrode. Hoone restaureerimisprojekti tegi Apex Arhitektuuribüroo ning sisearhitektuuri Meelis Pressi Arhitektuuribüroo.

1Partner on Baltimaade juhtiv kinnisvaragrupp, mille esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias ja Vilniuses. 1Partner grupp pakub kinnisvara vahenduse, hindamise, ehituse, arenduse, halduse ja investeeringute juhtimise teenust.

Fotogalerii restaureeritud Lillepaviljonist leiad siit!

Fotode autor: 1Partner Kinnisvara


Seotud artiklid