Gate Tallinna äripargi pooled kinnistud on müüdud

Eesti üks suuremaid terviklikult arendatavaid äriparke, Saue vallas Laagri külje all 60-hektarilisel maa-alal asuv Gate Tallinn sõlmis varahaldusfirmaga Lumi Capital lepingu, mille kohaselt rajatakse äriparki 2024. aastaks Rimi Eesti uus peakontor, keskköök ja logistikakeskus. Tehingu tulemusena on tänaseks pooled Gate Tallinna ärikinnistud leidnud uue omaniku.

 Gate Tallinna arendaja Chester Universal müüs Lumi Capitalile 7,7-hektarilise kinnistu, mille ehitusalune pind on kokku 26 000 ruutmeetrit. Poolte kokkuleppel on tehingu hind ja investeeringu kogumaht konfidentsiaalne.

Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe tõi esile, et uue peakontori rajamine võimaldab tuua logistika operatsioonid Eestis ühe katuse alla, arendada kaasaegse keskköögi ning ehitada välja moderne kontor, mis toetab tänapäevaseid ja uudseid tööviise. „Kõik see loob eeldused Rimi edasiseks arenguks ja kasvuks Eestis ning aitab teenindada kaupluseid parimal moel,” selgitas Vaido Padumäe. Rimi jaoks olid asukoha valiku tegemisel olulisel kohal hea ligipääsetavus nii auto kui ühistranspordiga, roheline mõtteviis, laienemise võimalus, efektiivne hoone planeering, head parkimisvõimalused ning kogenud arendaja. 

Investeerimisfirma Trigon Capital juhitav arendusfirma Chester Universal alustas Gate Tallinna äripargi aktiivse müügiga käesoleva aasta alguses. Sel aastal valmis Gate Tallinna äripargi taristu ja novembri lõpus avati ka äriparki läbiv uus Saue-Topi tee. Arendaja on investeerinud Gate Tallinna taristu väljaehitamisse kokku üle 5 miljoni euro, sellest 2,4 miljonit kaasfinantseeringuna piirkonna arengu jaoks olulistesse Transpordiameti projektidesse.

„Gate Tallinna ligi 60 hektari suurusest maa-alast on tänaseks müüdud klientidele ja arendajatele üle 25 hektari ehk taristutega koos arvestades umbes pool projekti mahust. Kinnistuid on lisaks Lumi Capitalile ostnud veel Kapitel, Favorte, Makita ja Pakhaus, mis teeb Gate Tallinnast lähiaastatel tõenäoliselt kõige mahukamalt areneva äripargi. Esimeste hoonete ehitamist näeme juba 2022. aastal,“ selgitas Trigon Capitali projektijuht Rando Tomingas.

„Nõudlus uute kvaliteetsete ärikinnistute järele Tallinnas ning selle lähiümbruses püsib kõrge. Gate Tallinna asumine pealinna piiril, Via Baltica ääres tagab kiire ühenduse nii Tallinna, naaberlinnade kui ka rahvusvaheliste kaubandusteedega, mis on ettevõtete jaoks üks olulisemaid argumente. Tallinna ja naaberlinnadega on lisaks ka raudtee- ja ühistranspordiühendused. Erinevad oskustöölised ja professionaalid elavad ja töötavad ümbritsevates suuremates tööhõivepiirkondades Sauel, Laagris ja Nõmmel, mis tähendab, et läheduses on märkimisväärselt palju tööjõudu. Ainuüksi 10 kilomeetri raadiuses elab täna 100 000 inimest,“ lisas Tomingas.

Gate Tallinn on Trigon Capitali poolt juhitav kinnisvaraarendus Tallinna külje all Laagri alevikus. Projekt hõlmab kokku üle 60 hektari äri sihtotstarbega ja maanteetranspordiühendustega krunte kinnisvara arendusteks. Saadaval on 0,4 kuni 17 hektari suurused krundid, 2021. aasta novembriks valmis arenduspiirkonda läbiv uus Laagri ja Saue vaheline ühendustee ning kruntide vahelised teed ja infrastruktuur. Rohkem infot www.gatetallinn.ee.


Seotud artiklid