Hea mõte – mine piknikule!

Suvi on käes ja on lausa kohustuslik oma ninasid rohkem päikese poole keerata ja igast ilusast ilmast viimast võtta. Miks mitte pakkida pere, neljajalgsed ja hea tuju kokku ja pidada maha üks mõnus piknik, mis on kasuks kõigile, kuid äärmiselt vahvaks lapsepõlvemälestuseks pisematele! Hea mõte!

Võta kätte Eesti kaart, aseta nimetissõrm mõnele uuele-huvitavale kohale ja hakka planeerima! Planeerida pole palju vaja, on vaid kaaslased nõusse saada ja piknikukorv pakkida. Viimases oleme aga meie osavad näpunäiteid jagama ja murekoormat kergendama.

Piknikukorvis on olulised asjad:

  • Üks mõnus lina, mida murule laotada ja millele pidusöömaaeg püsti panna. See võib olla ka üks kapipõhja jäänud laualinikutest.
  • Salvrätikuid. Ja ole mõnus- kasuta tekstiilist variante, nii ei pea neid pärast ära viskama ja maailma prügi juurde tekitama.
  • Prügikott, et ei peaks kogemata prügi oma piknikukohta maha jätma.
  • Termosega on hea kuuma teed või kohvi kaasa võtta. Ja mis oleks veel idüllilisem kui järve ääres, pleedi sisse mässituna Jaaniõhtul termosest teed juua?
  • Mõned puuviljad või marjad võiksid sellel õhtul sulle oma magusa maitsega saabunud suvest märku anda! Magus maasikas või sõltuvust tekitavad mustikad on väga head valikud.

Et õhtule eriti suurt vunki juurde anda, üllata sõpru isetehtud rabarberi limonaadiga. Ausalt, sa ei kahetse! Limonaadi saab teha nii:

Tükelda 2 rabarberit ja pane potti. Lisa umbes kruusitäis vaarikaid ja 200g pruunsuhkrut ning 1 sidrunimahl. Lisa umbes 400ml vett ja lase keema. Kui kõik keeb siis jäta veel 15 minutiks podisema.

Seejärel võta siirup tulelt ja lase läbi sõela kuskile anumasse. Pista külmkappi jahtuma ja kui on joogitegemise aeg, vala siirup kannu, lisa 1l vett, umbes 1 laimi mahl, näputäis vaarikaid kaunistuseks ühes sidruni ja laimiviiludega ja ongi valmis!

Toitudena on sellisel õdusal piknikul kindlasti hitid sellised lihtsad asjad nagu salatid, võileivad, juustud, vorstid, šokolaadid ja mõni koduse maitsega leib! Ja kui tahad eriti hea sõber olla, küpseta selleks õhtuks mõnusad ja kohevad kaneelikuklid näiteks selle retsepti järgi SIIN.

Kui aga kõhud täis, siis on tark end varustada ka mõne vahva mänguga. Sulgpall, kaardimängud ja erinevad viktoriinid on kindlasti midagi, mis teid pikalt tegevuses hoida suudaksid!

Ilusat piknikku!


Seotud artiklid