Ideid, kuidas terrass mõnusaks pesaks muuta

Hoolimata jahedavõitu ilmadest tahame kõik suvest viimast võtta ja võimalikult palju õues olla. Kui sul on olemas terrass, aga sa ei kasuta seda eriti, siis on tegemist sulaselge raiskamisega. Meie aitame sul sellele lõpu teha.

Paranda katkised kohad

Enne, kui asud mööbli valimise ja dekoreerimise kallale, vaata oma terrass üle ja tee vajadusel väiksemaid parandustöid. Võibolla on vaja asendada mõni laud ja teha värvimis- või õlitamistöid.

Vali mööbel vastavalt sellele, mida sa terrassil teha soovid

Nagu sa väga hästi tead, pole mööblit lihtsalt kena väljanägemise pärast mõtet osta. See peab olema ka mugav ja funktsionaalne. Mõtle läbi, mida sa terrassil teha soovid. Kas selleks on päikse võtmine, külaliste võõrustamine, einestamine? Kui sul on piisavalt suur terrass, siis mahub kõigile neile tegevustele vastav mööbel sinna kenasti ära.

Kui sul nii suurt terrassi pole, siis soovitame sinna esmalt mahutada mugavad tugitoolid ja kohvilauakese. Lamamistoolid ning söögilauakomplekti saab vajadusel ka murule paigutada.

Aia- ja terrassimööbli valimisest oleme kirjutanud selles postituses.

Mõtle hoiupaikadele

Köögist või söögitoast nõude ja muu vajaliku kraami õue tassimine võib päris tüütu olla. Väga mõnus oleks kohvitass või veiniklaasid kohe sealtsamast terrassikapist võtta. Kasuta hoiupaigana nõudekappi, kummutit või riiulit, kuhu saad paigutada kohvitamiseks vajaliku, grillitarbed, küünlad või mida iganes sa vajalikuks pead. Võibolla hoiad alumises sahtlis hoopis töökindaid ja kaabut.

Valgusta piisavalt

Kui soovid suveõhtutel terrassile kauemaks istuma jääda, peab see mõnusalt valgustatud olema. Selleks on mitmeid võimalusi.

  • Seinalambid – head õdusa meeleolu loojad
  • Solarid – päikesepatareidel töötavad murusse torgatavad valgustid, mida on lihtne vastavalt vajadusele ümber paigutada.
  • LED-laternad – nende nime kõla on väga tänapäevane, aga välja näevad laternad endiselt väga romantilised.
  • Valgusketid – koosnevad ca 10-st lambist ning näevad tõeliselt efektsed välja. Endale saad sellise osta näiteks siit või siit.

Rippkiiged ja -toolid

Kaalu kindlasti ka rippkiige või -tooli paigaldamist. Isegi kui alguses kahtled, leiad varsti end aina tihedamini kiiges mõnulemast.

Vali rõõmsavärvilised tekstiilid

Sest need lihtsalt teevad tuju paremaks.

Kaitse putukate eest

Kui sul on katusealune terrass, saad mõelda ka sääsevõrgu paigaldamisele. Küsi pakkumist aknakatete müüjatelt, või kui oled ise meistrimees, siis ehituspoed müüvad putukavõrke ka rullidena.

Päiksevari

Kui sul katust pole, aga soovid väikse vihmasabinaga terrassil aega veeta, või vastupidi – kuuma päikese eest varju minna, tasub soetada kokkupandav päiksevari.

Taimed kasti, potti ja seinale.

Osta aianditest ilusaid värvilisi suvelilli ja istuta kastidesse või amplitesse. Too välja ka toalilled, millele jahedad suveööd liiga ei tee.

Hea nipp on paigutada mõned lille- või ürdipotid seina peale ja tekitada niimoodi mõnusalt roheline nurgake. Kui sa majaseina rikkuda ei taha, võid sellise seina teha euroalustest.

Ära unusta prügikorvi

Paratamatult tekib terrassil – nagu igal pool mujalgi – prügi. Vali selle tarvis punutud kaanega prügikorv, mis ei riiva silma ja pigem kaunistab su ilusat välielutuba.

Vaata terrassidega maju siit.

Sellest videost leiad tervelt 10 minuti jagu terrassi kujundamise ideid.


Seotud artiklid