Kadriorgu mere äärde rajatavad luksuslikud korterelamud said nurgakivi

Kadriorgu mere äärde rajatavad luksuslikud korterelamud said nurgakivi

Täna asetas Metro Capital nurgakivi Kiikri 6 arendusprojekti Lääne majale. Kiikri elamurajoonis valmivate majade ehitustööd lõppevad 2022. aasta sügiseks. Uued kodud kerkivad eriti viljakale ja ajaloolisele pinnasele. Ehitustööde käigus tuli välja 18. sajandi laevavrakk, mis on tänaseks nõuetekohaselt säilitatud ja dokumenteeritud.

Foto: Marek Metslaid

Nurgakivi asetati Kiikri 6 projekti teisele ehk Lääne majale, mille ehitust alustati tänavu kevadel. Esimese ehk Ida maja ehitust algas eelmise aasta lõpul ning see hoone valmib juba vähem kui aasta pärast. Kaks meretemaatikast inspireeritud arhitektuuriga viiekorruselist eluhoonet on jätk samas kvartalis paiknevatele Kiikri Residentsidele, mis on pälvinud Baltikumi parima elamuarenduse auhinna.

Foto: Marek Metslaid

Kinnisvaraarendaja Metro Capital juhi Ain Kivisaare sõnul on projekt kulgenud ootuspäraselt ning tänaseks on broneeritud või müüdud üle poole esimese maja korteritest, mis annab julgust peagi välja tulla ka teise maja müügipakkumisega. „Kiikri 6 müügiaktiivsus kinnitab fakti, et Tallinna korteriturg on hea tervise juures ja inimesed teevad ostuotsuseid kindlal meelel, kuid vastutustundlikult. Uusi projekte tuleb aina juurde ning paljukõneldud korterite defitsiiti kartma ei pea.“ Kivisaar lisas, et huvi eksklusiivsete ja hea asupaigaga korterite vastu on püsivalt suur. „Inimesed hindavad kõrgelt võimalust tulevase kodu väljanägemises kaasa rääkida. Pakume esimese kinnisvaraarendajana turul Kiikri 6  korteriostjatele võimalust korter algusest lõpuni oma eelistuse järgi rätsepatööna juba kodulehel kujundada ning hinnastada. Näiteks võib lisaks baaspaketile valida juurde erinevaid viimistluslahendusi nagu kardinakarniisid, lisavalguslahendus, jahutus või targa kodu eksklusiivpakett. Lahendus on pälvinud klientidelt sooja vastuvõtu.“

Foto: Marek Metslaid

Majade arhitektuurse kontseptsiooni loonud PIN Arhitektid partner ja arhitekt Neeme Tiimus selgitas, et Kiikri 6 hoonete märksõnadeks võiks öelda meri, vaated ja ümbritsev ruum. „Merest inspireeritud heledad horisontaalsed fassaadijooned toetavad hoone piklikku looklevat mahtu, luues tervikliku ilme. Selle taga rõdudel ja fassaadis on soe ning kodune termotöödeldud puit. Korterid pöörasime üksteise suhtes nihkesse, et rõhutada vaadet merele. Viimasel korrusel on majades avarad haljastusega terrassid,“ kirjeldas Tiimus. Ta lisas, et koostöös sisearhitektiga on suurt rõhku pandud ruumiplaneeringule ja kasutusmugavusele. „Mõlemast hoonest pääseb otse hoovi, kus on läbimõeldud maastik. Lopsakas haljastus loob avalikule kasutatavale alale aktiivsemaid ja rahulikumaid tsoone ning privaatseid alasid akende läheduses.“

Kokku valmib arenduses 86 korterit ja neli äripinda. Korterid on 1–5-toalised. Ülemistel korrustel asuvad eksklusiivsed penthouse-tüüpi kodud. Osade korterite terrassidele saab paigaldada ka välimullivannid. Siseviimistluslahenduse võib valida nelja erineva paketi hulgast. Hoonete arendamisel ja materjalivalikus lähtub Metro Capital keskkonnasõbralikust mõtteviisist. Sisearhitektuuri lahenduse autorid on Erlend Arge ja Timo Villak.

Uued Kiikri 6 kodud rajatakse eriti viljakale pinnasele. Eelmise aasta lõpus tuli Ida maja ehitustööde käigus välja 18. sajandist pärit laevavrakk, olles  seitsmes ajalooline puitlaev, mis ümbruskonnast kuue aasta jooksul leitud on. Tänaseks on leid nõuete kohaselt dokumenteeritud ja säilitatud.

 

Kiikri 6 on Metro Capitali uusim arendus Kadriorus mereäärses Kiikri elamurajoonis, vahetult Reidi tee ja uue merepromenaadi naabruses.

Metro Capital on tunnustatud kvaliteetset kinnisvara arendav ettevõte, mis on Eesti turul tegutsenud juba üle 15 aasta. Selle aja jooksul on rajatud üle 900 korteri ja 80 000 m2 põrandapinda. Metro Capitali portfooliosse kuuluvad Tallinnas veel Tivoli kodud Kadriorus, Meerhofi Residents ja Meerhof 2.0 Pirita teel ning Toom-Kuninga 15 elamukompleks Uues Maailmas. Ettevõtte eesmärk on luua kodusid, mille väärtus püsib üle aastate. See tähendab, et alates ehitusmaterjalide valikust kuni välisviimistluseni kasutatakse vastupidavaid, loodussõbralikke ja moodsa tehnoloogiaga lahendusi. 

 


Seotud artiklid