Kasulik nipp: tube tuleb tuulutada vähemalt korra päevas!

Vähesed teavad, et isegi linnakeskkondades võib siseruumi õhk olla saastatum kui õues ja seda tuleb igapäevaselt tuulutada.

Pindi Kinnisvarahalduse juhatuse liige Elari Udam ütles, et ka kõige moodsam ventilatsioonisüsteem ei pruugi akende avamist ja tubade tuulutamist asendada. „Ventilatsioonisüsteemid on projekteeritud nn standardiseeritud kasutusmudeli järgi, ehitatud valdavalt kõige odavamate seadmetega ning tasakaalustatud siis, kui ruumid on ilma sisustuseta. Ma pole kohanud veel ühtegi 100% standardile vastavat elustiili,“ rääkis ta.

„Aknaid võiks lahti hoida iga päev vähemalt viis minutit ning soovitatavalt tasuks seda protseduuri ka sagedamini korrata,“ sõnas Udam.

Tema sõnul on ka Ameerika Ühendriikide keskkonnakaitse agentuuri poolt tehtud uuringu kohaselt siseõhu saastatus üks oluline terviseprobleemide tekitajatest. „Saastet tekitavad värvid, mööbel, tolm, deodorandid, pesuvahendid ja muud sajad erinevad kodutarbed, mille mõjust ei ole meil aimugi ning selle kõige kõrval võib majaesise tänava õhk olla oluliselt kvaliteetsem ja seda isegi tihedas linnakeskkonnas,“ selgitas Udam.

„Olgu õues soe või külm, tuulutage tube tihedalt ja teie keha tänab teid,“ lisas Udam.

Artikli allikas: Pindi Kinnisvara


Seotud artiklid