Kinnisvaramaaklerile: 7 soovitust, kuidas seada eesmärke

Nüüd, kui käes on veebruar ja mõttetud uue aasta lubadused on aknast välja lennanud, on paras aeg vaadata, kuidas seada kinnisvaravaldkonnas eesmärke nii, et sul enne nende täitmist motivatsioon ära ei kaoks.

On üldteada ja uuringutes kinnitust leidnud fakt, et need, kes endale konkreetsed eesmärgid paika panevad, teenivad palju rohkem kui need, kes kulgevad niisama.

Siin on sulle seitse nõuannet, mida eesmärkide seadmisel kasutada.

Eesmärk olgu tähtis

Igal eesmärgil peab olema mingi mõte: selle täitmine kas arendab sind kuidagi, aitab kedagi teist, loob sulle materiaalset väärtust vms. Äkki sa tahad oma kinnisvarafirma luua? Või elamistingimusi parandada? Kõik sobib, millel on selge tähendus ja mõte.

Ühtegi eesmärki pole mõtet lihtsalt niisama linnukese kirja saamiseks püstitada. Need peaksid sind ikkagi elus edasi aitama ja nende täitmine peab olema väljakutse, mitte midagi sellist, mida sa ilma erilise pingutuseta teed.

Sea eesmärke, mis on seotud sinu kõige suurema eesmärgiga

Kindlasti on sul mingi suur eesmärk, mille poole sa oma elu ja tegemistega püüdled. Seo ka oma väiksemad eesmärgid sellega, nii oled nende täitmisel entusiastlikum ja motiveeritum.

Eesmärgid olgu konkreetsed

Sellest pole mingit abi, kui kirjutad märkmikusse midagi umbkaudset, näiteks „Arendan oma müügioskusi“. Pane kirja, mida sa tegelikult oma müügioskuste parandamiseks teed. Näiteks „Osalen kahel koolitusel; lähen lõunale selle eriti eduka maakleriga ja uurin, kas ta on nõus mulle mentoriks hakkama; loen läbi 8 parimat kinnisvara müümise raamatut” vms.

Eesmärgil olgu tähtaeg

Kui sa ütled, et täidad oma eesmärgi „tulevikus“, siis pole sellest jällegi mingit abi. Pane oma eesmärgile külge konkreetne kuupäev ja küll näed, kuidas sa end liigutama hakkad. Kuidas nende raamatute lugemisega oligi? Kas esimene tellimus on tehtud?

Eesmärk olgu mõõdetav

Samamoodi nagu kuupäev peab olema paigas, tuleb eesmärk teha mõõdetavaks. Kasuta julgelt numbreid. Sellest pole kasu, kui kirjutad oma eesmärkide tahvlile, et sa müüd perioodil X rohkem maju või kortereid. Pane kirja, mitu maja või korterit sa müüd või kui suur on su käive mingiks ajaks.

Seda polegi vist vaja enam korrata, et eesmärk olgu realistlik. Muidu sul läheb kindlasti poole peal tuju ära.

Lammuta eesmärk väiksemateks tükkideks

Selleks et sa rajalt kõrvale ei eksiks, on mõttekas eesmärk väiksemateks osadeks jaotada.

Kui sa panid kirja, et 2020. aasta lõppedes oled täitnud eesmärgi X, siis jaga see nüüd kuude ja miks mitte ka nädalate peale laiali.

Tööalased eesmärgid peavad olema tasakaalus muu eluga

Kui su eesmärgid nõuavad sinult nii palju, et su eraelu, pere või puhkeaeg jääb unarusse, siis vaata need uuesti üle. Sa ei tunne nende täitmisest mingit rõõmu, kui oled pidanud midagi olulist eraelus nende nimel ohverdama.

Mõned soovitused veel

Lõpetuseks anname sulle mõned nõuanded, mis aitavad sul paremini oma eesmärkideni jõuda:

  • Pane eesmärgid kirja.
  • Mõtle läbi tegevused, mis aitavad sul nendeni jõuda.
  • Jälgi eesmärkide täitmist regulaarselt ja tee vajadusel korrektuure.

Edukat uute tippude poole rühkimist! 🙂


Seotud artiklid