Kinnisvaraturul kasvas aktiivsus 9%

Eesti kinnisvaraturul tehti 2017. aastal 9% rohkem tehinguid kui aasta varem. Ligi pooled kinnisvaratehingud toimusid Harju maakonnas.

Eesti kinnisvaraturul tehti 2017. aaastal kokku 63 115 tehingut. Arvesse on seejuures võetud kõik võõrandamistehingud, milleks on ost-müük, kinkimine, vahetamine ja muud tehingud. Veidi üle 55% ostu-müügitehingutest toimus korteriomanditega.

Korteriomanditest eluruumide ostu-müügitehingute arv kasvas võrreldes 2016. aastaga 8,2%, kuid tehingute koguväärtus tõusis lausa 16,5%.

„Korteritehingute koguväärtuse suurt kasvu ja mõne asumi hinnahüppeid selgitab uute korterite kõrge osakaal. Korterite mediaanhinnad erinevad Eesti asulates palju, kõrgeima ja madalaima mediaanhinna vahe ulatub kümnetesse kordadesse,“ kommenteeris Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits. Kui Tallinnas oli korteri ruutmeetri mediaanhind 1 681 eurot, siis Valgas oli see 126 eurot.

Maa-amet koondas kinnisvaraturu aastaülevaatesse kõikide vähemalt viie tehinguga asulate hinnatasemed ja seda kõikide kinnisvarasektorite lõikes. Aktiivseim oli kinnisvaraturg Harju maakonnas, kus toimusid ligi pooled kõikidest tehingutest. Vaata ülevaadet SIIT.

Allikas:kinnisvarauudised.ee


Seotud artiklid