Klaasitud terrassist saab hubane talveaed

Klaasitud terrass on Eestis üha populaarsemaks muutumas. Ja seda põhjusega. Klaasimine aitab vähendada soojakadu, väljast tulevat müra ning suurendab eramu kasulikku pinda. Ilmastikukindlad terrassiklaasid loovad terrassist külmal ajal õdusa talveaia, kus juua hommikust kohvi, nautida pikenevaid talveõhtuid raamatu seltsis või pidada perega maha üks tore lauamänguõhtu.

Mis on terrassiklaasid?

Terrassiklaasid on terrassile paigaldatavad ilmastikukindlad klaassüsteemid, mis on
elegantsed arhitektuursed lisandid igasugusele hoonele. Terrassiklaasid tulevad raamitud ja raamimata kujul. Raamitud terrassiklaasid on lihtsasti paigaldatavad ja sobivad pea et igale terrassile. Raamimata terrassiklaasid annavad meeldiva ja vabaõhulise tulemuse, kuna puuduvad vertikaalsed raamid, mis terrassilt avanevat vaadet killustaksid. Seega sobivad raamimata terrassiklaasid eriti hästi terrassidele, millelt avaneb panoraam merele, metsale või muule kaunile maastikule.

Klaasitud terrass tõstab maja müügihinda. Maja müük on terrassiklaaside puhul lihtsam, kuna suurendab eramu elamispinda ja atraktiivsust märkimisväärselt. Klaasitud terrass muudab terrassi ilmastikukindlaks. See päästab suvel vihma, sääskede ja tolmu ning talvel tuisu, lume ja pakase käest. Ühtlasi kaitseb klaasimine terrassi puitpindade kahjustumise eest ja pikendab seeläbi terrassi eluiga.

Klaasitud terrassil algab kevad varem ning tali tuleb hiljem. Terrassiklaasid teevad talvisel ajal hüljatud välispinnast mõnusa talveaia, kus aega veeta. Talveaed tuleb kahes variandis. Soojakindel talveaed võimaldab terrassi suviseid hüvesid nautida ka külmal ajal. Soe talveaed on kui maja käepikendus, mida võib kasutada aastaringse külalistoa või puhkeruumina, mille klaasist katused ja seinad loovad hubase keskkonna, kus aeg maha võtta.

Elektri hind on täna oluline märksõna igasuguse hoone kütmisel. Külma talveaeda pakase puhul kasutada pole eriti mõistlik, kuna selle kütmine oleks kulukas. Sooja talveaeda planeerides tasub silmas pidada, et ka see vajab soojendamist. Kuid nii soe kui külm talveaed vähendavad eramu soojuskadu ja seeläbi ka küttekulusid.

Talveaial on lõpmatu arv potentsiaalseid kasutusi. Peale lugemisnurga, külalistetoa või puhkeruumi, võib talveaed olla ka grilli- või kööginurk. Nõnda sobib talveaed ka näiteks restorani või baari laiendamiseks ning pikendab õues toidu või joogi nautimise hooaega kevade ja sügise võrra. Kujutlusvõimega saab talveaiast iga restorani, baari või kohviku hubaseim osa.

Kust soetada talveaed ja kui palju see maksab?

Aastatepikkuse kogemusega Lümico pakub nii rõdude kui terrasside klaasimise teenust. Kuna iga maja on erinev, tuleb Lümico spetsialist kohapeale terrassiga tutvuma. Mõõdistuse tegemine on tasuta, kuid sellele eelneb hinnapakkumise läbirääkimine ning esialgne kokkulepe. Terrassi klaasimise, talveaedade ja Lümico kasutatud vastupidavate ja keskkonnasõbralike materjalide ning teiste detailidega on võimalik tutvuda nende kodulehel.

 

 

 


Seotud artiklid