Koduabiline – jah või ei?

Esimese hooga mõtled: no mis koduabiline, ma saan kõigega suurepäraselt ise hakkama, andke ainult piisavalt aega. Aga vot siin see konks ongi. Ööpäevas on 24 tundi ja neid pole ühegi nipiga võimalik juurde tekitada. Ööpäeva sisse peab mahtuma töö (võib-olla isegi kaks), aeg perele, sõpradele ja iseendale. Viimast on hea just koristamise arvelt näpistada ja tõtt öelda ongi see põhjus, miks paljud inimesed on koduabilise palganud.

Selleks et sul oleks otsust lihtsam teha, kaalume koos, kas koduabilise võtmine on hea või mitte nii hea plaan.

Kodu on lõpuks ometi kogu aeg puhas

Regulaarne koristamine hoiab kodu kogu aeg puhtana ja korras. Asjad ei kuhju, tolm ei kogune. Esimesel korral tehakse tavaliselt suurpuhastus ja edasi on koduabilisel juba lihtsam segadusega sammu pidada.

Rohkem aega perele ja sõpradele

Sõber kutsub piknikule, aga sa pead talle ära ütlema, sest sul on plaanis maja koristamine. Lapsed tahaksid kogu perega matkale minna, aga sina ei saa liituda, sest kodu on segamini ja põrandad tahavad pesemist.

Kas need olukorrad tulevad sulle tuttavad ette? Kui sul on koduabiline, siis saad sellistele toredatele plaanidele alati jah öelda. Ja mitte ainult – me teame naist, kes on veendunud, et koduabilise palkamine päästis ta abielu, kuna ta sai abikaasale varasemaga võrreldes palju rohkem aega pühendada.

Kodu on külaliste tulekuks alati valmis

Kui sõbrannad järgmine kord ootamatult helistavad, et nad on koogi ja mullijoogiga 20 minuti pärast kohal, ei pea sa enam endast väljuma ega tolmuimeja turbonuppu vajutama. Tänu koduabilisele saad külalisi vastu võtta iga kell. Isegi ämm on alati oodatud.

Koduabiline koristab kiiremini ja põhjalikumalt

Koduabiline on professionaal, kes oskab tõenäoliselt mitu korda kiiremini ja põhjalikumalt koristada kui sina, kuna ta teab nippe ja trikke, millest sa võib-olla kuulnudki pole.

Ootamatused ei takista kodu koristamist

Elus tuleb ette igasuguseid olukordi ja võib juhtuda, et koristamine on viimane asi, millele sa suudad mõelda. Kui sul on aga koduabilisega kokku lepitud kindel koristamise graafik, ei saa n-ö elu vahele tulla, kodu saab korda igal juhul.

 

Tervisehädad ei tähenda segadust

Haige selg või mõni muu mure on tihti takistuseks, miks inimesed ei saa kodu nii korras pidada, nagu nad tahaksid. Koduabiline saab siin aidata, nii et sina võid oma puhtast ja korras kodust jälle rõõmu tunda.

Lisaväljaminek

Jah, kõik head asjad maksavad ja nii ka koduabilise teenus. Esiteks pead mõtlema, kas koduabilise teenus mahub sinu eelarvesse, ja teiseks, kas sellest saadav väärtus on makstud raha väärt.

Võõras inimene sinu kodus

Nii mõnelegi saab koduabilise palkamisel takistuseks mõte, et võõras inimene toimetab omapäi tema kodus. Kui see mõte on häiriv, siis ei tule koduabilise palkamisest midagi välja.

Teisalt teame üht perekonda, kellele alguses tundus mõte võõrast inimesest oma kodus vastuvõetamatuna, kuid pärast seda, kui nad olid oma koduabilisega tuttavaks saanud (kes osutus erakordselt toredaks inimeseks), ei ole nad oma otsust kordagi kahetsenud.

Võimalikud kuritarvitused

Agentuuride kaudu tellitud koduabiliste näol on üldjuhul tegemist tõeliste proffidega, kellele ei tuleks pähegi sinu asju kasutada või kaasa viia. Paraku ei ole aga kõik inimesed head ja toredaid ning musti lambaid satub igale elualale. Sellepärast on hea igaks juhuks teha taustakontroll ja võimalusel vestelda koduabilise teiste klientidega.

***

Tundub, et plusse sai kirja rohkem kui miinuseid, aga igaühe kaalukaussidele jagunevad need erinevalt. Kõigile inimestele ei ole koristamine ühtviisi vastumeelne ja paljud lausa naudivad seda. Sel juhul võib koduabilise appi kutsuda teatud aja tagant, kui on vaja teha põhjalikumat küürimist ja kraamimist.


Seotud artiklid