Kodukontori mööbel – 4 lihtsat nippi, mida jälgida

Kodukontori mööbel – 4 lihtsat nippi, mida jälgida

Viimaste aastate elukorraldus on üsna palju muutunud, sest piiratud sai meie liikumine, mille tõttu paljud inimesed hakkasid tööd tegema kodukontoris olles. 

Kodus töötamine ei ole aga sama mugav nagu seda on kontoris, kus mööbel ja kogu ümbritsev keskkond on organiseeritud nii, et töötada oleks mugav ja ergonoomiline.

Kodukontori sisustamine ei ole keeruline, kuid valides pead teadma, milline on just sinule sobiv ergonoomiline kontorimööbel kodukontorisse.

Allpool olevast artiklist saad teada, millega võiksid arvestada, kui oled sisustamas oma koju kodukontorit.

 

Vali õige asukoht

Esmalt on kõige olulisem valida sobiv tuba või üks osa toast, mis sobiks töötamiseks kodukontoris. Ruum sinu ümber peab olema avar, soovitatavalt vähese mööbliga ning hea loomuliku valgusega.
Paiguta kodukontori laud akna lähedale, et päevavalgus langeks töölauale. Paigalda lisavalgustus ka töölauale, sest hea valgus on sinu silmadele tervislikum. 

Kodukontori laud peab sobima sinu vajadustega

Kui hakkad valima oma kodukontorisse lauda, siis mõtle hoolikalt, kui suurt pinda sa vajad. Olulist rolli mängib ka see, kas vajad töötamiseks ühte või lausa mitut arvutiekraani. Hea arvutilaud on ergonoomiline ja kõik vajalik on käeulatuses. Kontoritarvete, dokumentide ning kiirköitjate jaoks võiks olla laual ka riiulid. Nii ei pea sa millegi kättesaamiseks tõusma või teisest toast tooma.
Oluline on valida õige kõrgusega kodukontori laud, sest see mõjutab asendit, milles sa töötad. Liiga madal kontorilaud teeb töötamise arvuti taga ebamugavaks.
Saadaval on ka elektriliselt tõstetavad kontorilauad, mis on väga kõrge hinnangu saanud just nende ergonoomilisuse ja kasutajasõbralikkuse eest. Elektriline laud annab võimaluse ka püsti seistes töötada, sest lauda saab hõlpsasti kohandada vastavalt vajadusele. Pikaaegne töötamine istuvas asendis ei mõju hästi ning see võib tekitada terviserikkeid ja selja ülekoormust. 

Vali vastupidav ning ergonoomiline tool

Kontoritool on oluline valida võimalikult kvaliteetne ning see peab pakkuma sinu seljale ja kätele maksimaalselt head toestust. Hea tool on ratastel ja annab võimaluse liikuda töölaua taga lihtsalt ning pingutuseta. Mugavuse tagamiseks soovitame hoida kodukontori põrandat ilma vaibata. Nii ei takerdu sinna arvutitool ja liikumine on sujuv.
Hea kontoritool on reguleeritava seljatoega, nimmetoega ning reguleeritava kõrgusega.
Kui kõik eeltoodud omadused on kontoritoolil esindatud, siis võib seda pidada ergonoomiliseks ning mugavaks. 

Jalatugi aitab jalgadel puhata

Arvutilaua alla on väga mõistlik osta ka jalatugi. Jalatugi on väga hea abivahend, mis aitab jalgadel puhata ning tänu erinevate mustritega katetele saad ka jalataldadele massaaži teha.
Jalatoed on kontorites väga levinud just nende ergonoomilisuse tõttu.
Jalatugi aitab tagada istuvas asendis hea verevarustuse sinu jalgades ning struktuurne pind masseerib jalataldu samal ajal, kui sina video koosolekut pead.

 


Seotud artiklid