Koos lemmikloomaga korteri üürimine muutub lihtsamaks

Uus üürilepingute teenus, mis kaitseb kinnisvaraomaniku vara ja vabastab üürniku tagatise maksmisest, muudab üürikodu leidmise lemmikloomaomanike jaoks senisest lihtsamaks. Seda juhul, kui üürnik on valmis igakuiselt väikest teenustasu maksma.

Milleks seda vaja on?

Kinnisvaraportaali Kinnisvara24.ee turundusjuhi Laura Tammeoru sõnul on seni olnud väga vähesed üürikorterite ja -majade omanikud valmis oma vara välja üürima lemmikloomadega inimestele, sest kardetakse erinevaid probleeme, mis võivad kaasneda koduloomade pidamisega. Sellele murele pakub nüüd lahendust Rendin.co üürilepingute teenus, mis ei nõua üürnikult tagatisraha maksmist, kuid kaitseb samas omaniku vara kindlustuse abil ka juhul, kui kahjustada saab kinnisvara või selle sisustus.

„Nõudlus üürikorterite järele, kus kodulooma lubatakse, on väga suur – maakleritelt küsib iga kolmas üürikodu otsija, kas lubatakse lemmiklooma, sest paljudes peredes on koer, kass või mõni muu väiksem koduloom. Samal ajal on selliseid kuulutusi vaid 1-2% kõikidest üürikuulutustest,“ tõi Tammeorg välja. Hetkel on Kinnisvara24 portaalis üleval 1250 aktiivset üürikuulutust ja vaid 20 kuulutusele on lisatud märge „lemmikloom lubatud“.

Kui seni on kinnisvaraomanikud eelistanud ilma lemmikloomadeta üürnikke või küsinud koduloomaga üürnikelt tavapärasest suuremat tagatisraha, siis Rendin.co pakub lahendust mõlemale poolele. „Kinnisvaraomanik ei pea oma vara pärast enam muret tundma, sest see on kindlustusega kaetud. Lisaks lemmikloomadele on üürikorteri leidmine keerulisem ka näiteks välismaalastel, üksi või mitmekesi koos elavatel noortel ja suurperedel, samuti neil, kel puudub tagatiseks vajalik lisaraha. Rendini teenus muudab üürikodu leidmise lihtsamaks, pakkudes samal ajal kinnisvaraomanikele turvatunnet,“ selgitas Tammeorg.

Kuidas see täpsemalt toimib?

Koostöös Rendiniga on Kinnisvara24 portaalis võimalik lisada kuulutuse sisestamisel märge „tagatisrahata“. Ka otsingus saab eraldi välja filtreerida korterid, kus pakutakse tagatisrahata Rendin üürilepingut. Kinnisvaraomanikule on teenus tasuta, üürnikule lisandub igal kuul teenustasu 2.5% üürimaksest – näiteks 500-eurose üüri puhul on teenustasu 12.50.

Rendin üürilepingu kindlustuskaitse katab üürniku süül kahjustunud vara kuni 100 kuuüüri suuruse summa ulatuses. Omanikku ja üürnikku kaitseb ERGO üürilepingu kindlustus, mis tagab töökoha kaotuse või makseraskuste korral igakuiste maksete jätkumise ja vastutuskindlustuse juhul, kui üüritav vara saab kahjustada.

Vaata tagatisrahata üüripakkumisi SIIT >>


Seotud artiklid