Kuidas kodus jõulude ajal mänguasjadesse mitte uppuda?

Kas sul on mõnikord jõulude ajal juhtunud, et terve majapidamine on ühe või teise jõuluvana toodud mänguasju nii täis, et pole ruumi ei istuda ega astuda. Ja kuhu kõik need asjad pärast jõule paigutada, sest lastetuba on juba niigi asjadest pungil?

Anname sulle täna nõu, kuidas kingituste tegemisega mitte liiale minna, sest mänguasjad ei tee lastest lapsi ja pealegi on need, kellel on vähem mänguasju, loovamad ja tulevad seetõttu ilmselt ka elus paremini toime.

Väikestel lastel ei ole eriti palju soove. Paar aastat tagasi palus üks meile tuttav kolmeaastane poiss nimega Ott emal jõuluvanale kirjutada: „Armas jõuluvana, palun too Otile üks veoauto ratas.“ Mõistagi oli veoautol üks ratas katki läinud ja oli vaja, et jõuluvana tooks uue. Rohkem soove tal polnudki!

Ehkki meile väga meeldib, kui kuusealune on värvilisi pakke täis, oleme samas ka mõistliku tarbimise poolt ja anname sullegi paar nippi, kuidas teha nii, et lapsed sel aastal veidi vähemate kingitustega jõuludest samavõrra rõõmu tunneksid.

  • Paar kingitust

Kui su lapsed on alles päris väikesed, on sul hea võimalus kohe algusest peale neid mitte kingitustega üle külvata. Uskuge, nad tunnevad vähesest sama suurt kui mitte suurematki rõõmu! Vähem kingitusi ei tähenda seda, et sa oma lapsi vähem armastaksid.

  • Räägi lapsega

Lapsega saab rääkida, et tema soov saada endale terve mänguasjapood on tore, aga jõuluvana tahab kõigi laste juurde jõuda, nii et las ta valib välja ühe asja, mis talle kõige rohkem rõõmu teeks.

  • Jõulukingiraha reisifondi

Kui lapsed on suuremad, siis ei saa neile ootamatult senise seitsme kingituse asemel sel aastal ainult ühte teha. Jällegi on võti rääkimises ja lastega koos asja arutamises. Kuna suuremad lapsed teavad, kus jõuluvana tegelikult elab ja kui palju raha tal rahakotis on, saab nendega rääkida ning koos otsustada, et jõulukinkidele mõeldud raha võiks panna näiteks soojamaareisi fondi ja kõik saavad jõuluvanalt ühe tagasihoidlikumat sorti üllatuse.

  • Jõulukingiraha lapse toa sisustamiseks

Mõni laps on pikalt unistanud huvitavast sisustusdetailist. Näiteks meile teadaolevalt toob jõuluvana sel aastal ühele väiksele poisile nimega Artur kingituseks kosmoselambi, millest ta on kaua unistanud. Või kas sa suudad ette kujutada väikese tüdruku rõõmu, kui ta saab sel aastal jõuluvanalt voodi kohale riputatava baldahhiini? Seda tahaks ju isegi!

  • Temaatilised loosikingitused suurematele lastele

Suuremate lastega saab teha ka loosipakke või ise kingitusi valmistada. Või tehke kingitused mingi kindla temaatikaga. Nalja saab palju ja võimalusi on lõputult!

  • Üks, aga kallim kingitus

Lastele võib kinkida mitme peale ühe, aga sellevõrra kallima ja parema kingituse, näiteks mõne kauaoodatud elektroonikavidina.

  • Tee ise kingitused

Kui mitme kingituse tegemine ei mahu eelarvesse, siis on võimalik lastele ka ise kingitusi valmistada. Palju toredaid ideid leiab näiteks siit>>.

  • Soov, vajadus ja terve pere

Mõnes peres, kus ei ole tahetud mitmest kingitusest loobuda, on tore traditsioon teha lapsele kokku kolm kingitust. Üks asi, mida ta soovib; üks, mida ta vajab, ja üks, mida saab kogu perega jagada.

Oleme kahe käega selle poolt, et kingitused käivad jõulude juurde, aga usume ka, et õnnelik olemiseks ei ole vaja asju, vaid koos veedetud aega.

Rõõmsat pühadeootust kõigile!


Seotud artiklid