Kuidas kodu pühade ajaks veelgi hubasemaks muuta

Kuusk ja jõulukaunistused teevad iga ruumi hubasemaks. Kuidas aga kodu nii mõnusaks muuta, et terve pere tunneks ennast seal pikkade pühade ajal mõnusalt ja üksteisega koos aega veedaks, selle asemel et telefonis nokitseda või teleri vahendusel Kevin McCallisterile kaasa elada, kes on järjekordselt pühade ajal üksinda koju jäetud?

Loe meie väikseid nippe ja kindlasti leiad mõne soovituse, kuidas oma kodu veelgi õdusamaks muuta.

Lugemisnurgake

Sea sisse üks mõnus nurgake, kus raamatud lugeda, ajakirju lehitseda või noh, miks mitte ka tahvelarvutist Kinnisvara24 blogi lugeda. Varusta lugemiskoht patjade, pleedi ja hea valgusega ning alusega, kuhu asetada teekruus või glögitass.

Koht lauamängude mängimiseks

See võib olla nii diivani-, õhtusöögi- kui ka köögilaud. Peaasi et lauamängud on lähedal ja kõigile on laua ääres ruumi. Seda kohta võid muidugi kasutada ka pildialbumite sorteerimiseks või üheskoos mõne käsitööprojekti ettevõtmiseks, näiteks origamipaberist lumehelveste väljalõikamiseks.

Nihuta diivan kaminale lähemale

Need, kellel on kodus kamin, saavad pühade ajal sellest täit rõõmu tunda. Tõsta mööbel niimoodi ringi, et kaminatuli soojendaks ning pakuks diivanil istujatele ka silmailu.

Vaata üle valgustid

Millisesse tuppa su perele ja külalistele meeldib koguneda? Kas selleks on elutuba? Või hoopis köök? Söögituba? Selleks et seal valgustus võimalikult õdus oleks, kasuta erinevate tasandite valgustamist: pane vastavalt vajadusele põlema lae-, seina-, laua- või põrandalambid.

Küünlad-küünlad-küünlad

Pole paremat aega küünalde põletamiseks kui talvised pühad. Põleta neid nii palju, kui soovi on, ja ära unusta tuleohutusele tähelepanu pöörata.

Soojad tekid ja pleedid

Viska paar õhukest tekki diivani seljatoele ja pane valmis suur korv villaste sokkide ja pehmete pleedidega. Kui lapsed või miks mitte ka täiskasvanud tulevad õuest lumega möllamast, saunast või metsast, on mõnus end diivanile teki sisse keerata ja pähkleid ning piparkooke krõbistada.

Soe vaip vannituppa

Pehme ja karvane vaip võib vannitoas üheks igaveseks nuhtluseks osutuda, aga kui sa selle sinna ajutiselt paned, ei tule sest suuremat tüli. Või säti külmade hommikute tarbeks vannitoa põrandale mõni kena kaltsuvaip.

Paksemad kardinad

Vaheta kergemad kardinad millegi sooja ja talvisema vastu, nii tekib tunne mõnusast ja soojast pesast, kus on pikkade pühade ajal mõnus olla. Ja tööle ei pea ju keegi veel niipea minema!

Lambanahast sussid

Kui sa tead, et jõuluvana pole veel otsusele jõudnud, mida teie perele sel aastal kingituseks tuua, siis juhi ta tähelepanu lambanahast sussidele. Oleme ise lambanahast susside andunud fännid ja lubame – sa ei kahetse.

Küpsetage piparkooke

Ja viimaseks soovitus, mis muudab absoluutselt iga kodu mõnusamaks ja hubasemaks – küpsetage terve perega piparkooke. Sellist pühadelõhna ei ole võimalik ühegi teise asjaga tuppa tekitada, lubagu see lõhnaküünalde tootja mida iganes.

Loe ka, kuidas kaunistada jõululaud >>

Artikli koostamisel olid abiks Houzz ja Best Life.


Seotud artiklid