Kuidas kodu sügiseselt kauniks ja hubaseks teha

Paljude inimeste meelest on sügis kõige ilusam aastaaeg. Kui vaadata värvide mängu, mis praegu looduses toimub, ei saa sellele kuidagi vastu vaielda. Miks mitte aga nautida kogu seda ilu ka toaseinte vahel? Muuda oma kodu sügiseselt hubaseks ja mõnusaks pesaks, kus on hea pärast väsitavat tööpäeva või toredat rabamatka koos pere ja sõpradega sooja sööki ja head seltskonda nautida.

Külluse aeg

Sügisese kodu dekoreerimisel on rõhk soojuse, hubasuse ja külluse loomisel. Sügis on ju saagi koristamise aeg ja kodu kujundamisel võiks seda ära kasutada.

Säti suurele vaagnale õunad-pirnid ning loo kauneid kooslusi eri suuruses ja värvitoonis kõrvitsatest ja suvikõrvitsatest. Kui sul neid oma aiast võtta pole, siis käi üks tiir turul ja osta mõned pontsakad Tuhkatriinu tõllad. Lisaks sellele, et kõrvitsad räägivad saagikusest ja peagi saabuvast halloween’i ajast, lisavad need kodule rõõmsaid värve.

Kõrvitsatest võid teha lauakaunistusi või sättida need esikusse kena väljapanekuna külalisi tervitama. Või miks mitte võtta koos lastega ette üks tore halloween’i-kaunistuste, kõrvitsalaternate tegemine. Õpetuse leiad siit.

Muide, seest õõnsaks kraabitud kõrvitsat saab suurepäraselt kasutada vaasina. Lõika kõrvitsal kaas pealt maha ja kraabi seest tühjaks. Korja metsast oksi, kõrsi või muid taimi, mis veel päris närbunud ei ole, ja saadki ilusa sügisese laua- või põrandakaunistuse.

Värvide mäng

Küllust ja värve saab üheskoos tuppa tuua ka marjadest lookas okste abil. Selleks sobivad hästi pihlakad ja veel paremini arooniad – lisaks ilusatele mustadele marjadele on neil mitmes toonis punased lehed. Imekaunis! Võta okste jaoks parajalt suur vaas või kann, mis ei lähe ümber ja tasakaalustab visuaalselt suurt okste punti.

Korjake laste ja/või elukaaslasega metsast või pargist värvilisi puulehti ja veetke mõnus pärastlõuna seinakaunistust meisterdades. Kleepige lehed aluse peale, pange raam ümber ja riputage see meistriteos esiku- või köögiseinale.

Köögiviljade, puuviljade, marjade ja puulehtede värvid loovad koju mõnusa sooja energia, mida saad veelgi suurendada soojade pleedide-tekkide abil.

Soojus ja pehmus

Villased ning teised naturaalsetest materjalidest pleedid ja tekid lisavad kodule soojust nii visuaalses kui ka otseses mõttes. Mis saab olla mõnusam kui raamatu lugemine sombuse ilmaga sooja teki sisse mässituna. Eriti mõnus on lugeda sisustusblogisid või lehitseda kodukujundusraamatuid. Pane tekikuhjad valmis kõikide istumiskohtade ja lugemisnurkade juurde.

Kui sul on kodus kamin, pliit või ahi, siis isegi kui sa seal tuld ei tee, hoia nende läheduses ilusate halgudega puukorvi. See loob mõnus koduse tunde ja teadmise, et kui veidigi jahe hakkab, saab tuld teha ja selle paistel kuuma kakaod juua.

Kui sulle meeldib meisterdada, võid oma toolid hooajalisemate ja soojemate kangastega katta. Selleks läheb vaja vaid veidi aega ja tõhusat klambripüstolit. Vaata lihtsat õpetust, kuidas seda teha, osta kaltsukast mõned valged palmikutega kampsunid ja hakka pihta. Kellelgi pole nii mõnusaid toole!

Sügise juures on lisaks värvidele ja aiasaaduste küllusele veel üks mõnus asi – saabunud on küünalde põletamise aeg! Osta sel sügisel just tumedaid, nt siniseid, punaseid ja tumerohelisi küünlaid ja moodusta nendest kandiku peale ilusaid ansambleid. Säti juurde pihlakamarju või kibuvitsaoksi – ja ongi kaunis sügis tuppa toodud!


Seotud artiklid