Kuidas leida endale hea üürikorter

Nii, korterite üürimise kõrgaeg ehk august-september lähenevad hirmsa kiirusega. Seega ongi paras aeg üle vaadata, mida üürikorteri otsimise juures tähele panna, et pärast oleks kõigil hea elu ja rahu majas.

Kuulutus-kuulutus: üürile anda korter!

Just, alusta üürikorteri otsimist kuulutuseportaalidest. Näiteks meie portaalis on üürikorteri leidmiseks kõik imelihtsaks tehtud ja filtrid lähevad otsingule peale peaaegu iseenesest. Proovi siit >>

Salvesta meelepärane otsing ja vaata regulaarselt uusi pakkumisi, kuni ühel päeval ongi SEE seal – sinu uus üürikodu.

Anna valju häälega oma koduotsimise soovist teada ka Facebookis, sest teinekord on sõbral üürnik just välja kolimas ja kes ei tahaks endale üüriliseks head tuttavat!

Vaata, kui kaua kuulutus on üleval olnud

 Paremad pakkumised lähevad teadupärast nagu soojad saiad. Vanemate kuulutustega on vahel see lugu, et korteril võib midagi viga olla või on hind liialt kallis. Värskem kraam on tavaliselt parem.

Mis puutub kuumematesse pakkumistesse, siis teinekord korraldavad maaklerid sobivate üürnike leidmiseks nn trikoovoore, kus nad kutsuvad mitu huvilist korraga kohale ja küsitlevad neid. Tavaliselt huvitab maaklerit, kui rahuliku inimesega on tegemist ja kas üürnikukandidaat jätab ikka korraliku inimese mulje. Noh, eesmärk on leida keegi, kellega mingeid lärmi- ja maksmisprobleeme ei tuleks.

Aga kuhu ma oma koera panen?

Lemmikloomaomanikel on üürikorteri leidmine veidi keerulisem, sest loomad kujutavad võimalikku ohtu korteri sisustusele ja paljud omanikud ei taha sellega riskida. Aga ütleme siis nii, et on ka väga palju toredaid korteriomanikke, kellel pole käpaliste vastu midagi. Sobiva korteri leidmine võib lihtsalt veidi rohkem aega võtta.

Mis mu lemmiktugitoolist saab?

 Oletame, et sul on mõni väga ilus mööbliese, mida tahad uude koju viia. Kui oled leidnud meelepärase korteri, aga seal on enne juba kõvasti mööblit sees, siis räägi omaniku või maakleriga, kes korterit vahendab. Võib-olla on nad huvitatud pikaaegsest rahulolevast üürnikust, kes tahab oma isiklikust tugitoolist õhtuti jalgpalli vaadata, ning on seetõttu valmis mööblit vähemaks viima. Muide, möbleerimata korterid on ka pisut odavamad.

Mine kindlasti kohale

Sulle võib piltide järgi tunduda, et tegemist ongi sinu unistuste koduga, aga kohale minemine on hädavajalik mitmel põhjusel. Esiteks saad sa ikkagi õige tunde ruumis sees olles – kas see on just õige koht või mitte.

Teiseks on sul vaja kindlaks teha võimalikud korteri puudused, et need lepingus fikseerida või lasta kohe korda teha. Viimaste hulka kuulub näiteks ummistunud kanalisatsioon ja esimeste sekka kraabitud uks või katkine mööbel.

Kolmandaks vaata akende ja seinte seisukorda, eriti vanemas majas. Meile on teada juhtumid, kus muidu päris kenas korteris osutus talvine elu suhteliselt ekstreemseks.

Kas üürihind on lõplik?

 Leidsid hea ja magusa pakkumise? Selleks et see päriselt ka nii oleks, küsi kindlasti näha suve- ka talvekuude kommunaalarveid. Võib-olla on korteri ülalpidamiskulud kosmilised ja sellepärast ei saagi kuigi suurt üüri küsida. Uuri see kindlasti järele.

 Kui üürihind tundub krõbedavõitu, tahaksime soovitada, et kauple seda alla nagu iga teisegi tehingu puhul, kuigi paraku on su šansid hinnaalandusele üürikorteri puhul siiski üsna kasinad. Aga proovida võid ikka.

 Uuri, kas omanikuna esinev inimene on ikka omanik

 Teinekord on üüriturul igasuguseid aferiste tegutsemas ja sellepärast soovitame sul igaks juhuks järele uurida, kas omanik on ikka see, kes ta väidab end olevat. Abi saad kinnistusraamatust.

 Samuti tuleb sulle kasuks, kui saad infot eelmiste elanike kohta: kui kaua nad näiteks selles korteris elasid. Kui see aeg ei olnud pikem kui mõni kuu, tasub olla valvas. Veel parem kui saad nende enda käest küsida, mis värk selle korteriga on.

 Aga lisad?

Leppige kokku ka panipaiga ja parkimiskoha kasutamises. Mõnikord käivad need hinna sisse, aga see pole igal juhul nii.

 Sõlmi kindlasti üürileping

 Lisaks muudele tingimustele pane sinna kirja kõik katkised asjad ja vead, mis korteri juures silma hakkavad. Vastasel korral võib juhtuda, et maksad korterist lahkudes kinni puudused, mis pole sinu tekitatud.

 Maksa üür alati pangaarvele

Pangaarvele makstes jääb tehingust märk maha ja ülekannet on hiljem võimalik lihtsasti tõestada. Nii ennetad võimalikke probleeme.

PS: Vaata üüripakkumisi, mida teistes portaalides veel ei ole siit >>


Seotud artiklid