Kuidas leida üürikorter, kui sul on koer

Kes on kunagi koos oma kassi või koeraga üürikorterit otsinud, see teab, kui raske see võib olla. Omanikud kardavad sageli, et loom rikub nende vara ja hiljem tekib hüvitamise üle vaidlusi. Mõned üürileandjad aga pelgavad, et loomad häirivad naabreid, tuues omanikule asjatult tüli ja häda kaela.

Paljudel juhtudel on üürileandjate hirm põhjendatud, sest nad ei soovi, et halb kogemus korduks. Üüriteemalised foorumid on täis omanike emotsionaalseid postitusi, mis kirjeldavad küünejälgedega põrandaid, haisvaid ruume ja paanide kaupa maha kraabitud tapeete, mida üürnikud polnud nõus hüvitama.

Aga mida siis teha? Kuidas omanike hirmud maha võtta ja leida endale kodu, kui sinuga koos tahab kolida ka su karvane sõber?

Rääkisime inimestega, kellel on aastatepikkune kogemus, mis puudutab loomaga koos kodu üürimist, ja saime teada, et tegemist ei ole võimatu, küll aga aeganõudva missiooniga. Sellepärast ära jäta üürikorteri või -maja otsimist viimasele hetkele, vaid varu uue kodu leidmiseks aega.

Kasuta otsingul filtrit „lemmikloom lubatud“

Proovi kõigepealt õnne loomasõbralike üüripindade otsimisega. Kinnisvara24 portaalis on selline filter kenasti olemas, vaata siit. Kui tahad uutele kuulutustele esimesena jaole saada, siis telli endale vastav teavitus e-mailile. Selleks tuleb pärast vajalike otsingufiltrite määramist vajutada üleval paremas nurgas olevale rohelisele nupule „Telli e-agent“. Ongi olemas!

Liitu loomasõprade üürikorterite grupiga Facebookis

Sa ei ole oma murega üksi. Inimesi, kes soovivad koos loomaga kodu üürida, pole üldse nii vähe ja teisalt leidub omanikke, kes on nõus looma oma korterisse või majja laskma. Grupp asub siin.

Kui neid kanaleid kaudu pole üüripinna leidmine õnnestunud, tuleb otsida tavakuulutuste hulgast. Ka see pole võimatu.

Otsi möbleerimata korterit

Kui sul on võimalik kaasa võtta oma mööbel, siis otsi möbleerimata üüripinda. Nii ei ole vaja omanikul ega sul endal rikutud diivani või näritud lauajala pärast muretseda.

Ära varja looma olemasolu

Ole algusest peale aus ja räägi omanikule või tema esindajale, et sul on loom. Kasuks tuleb eelmise üürileandja soovituskiri ja kontaktandmed, et uus omanik saaks üle kontrollida, kas su koeral on komme üksinda kodus olles uluda või mitte.

Tee koer omanikuga tuttavaks

Võta omanikuga kohtumisele koer kaasa – kindlasti võidab su lemmik tema südame. Mõned omanikud avaldavad ise soovi loomaga kohtuda.

Kõige parem on sul kutsuda uue kodu omanik oma praegusesse elukohta, kus ta näeb, et haisu pole ning kõik on kena ja korras.

Luba omanikule, et kasutad kõigis ruumides vaipu

Üüripinna omanikud, kel endal koera pole, võib-olla ei tea, et nii nagu on vaja kaitsta lakitud põrandat koera eest, on vaja ka koera libedast põrandast eemale hoida. Koera jalgadele on kasulikum käia pinna peal, mis ei libise. Win-win!

Loomaga üürnik on hea üürnik

Räägi omanikule, millist kasu ta saab sinuga lepingu sõlmimisest. Võib-olla ta pole varem sellele mõelnud, aga loomaomaniku näol on tavaliselt tegemist tänuliku ja pikaaegse üürnikuga, kes maksab korralikult renti ja suhtub üüripinda nagu oma kodusse, hoolitsedes selle eest igati.

Ole valmis maksma suuremat tagatisraha

Mõnikord piisab sellest, kui pakkuda omanikule kahe kuu üüri suurust tagatisraha standardiks oleva ühe asemel. See võtab pinged maha ja omanikul pole vaja võimalike vaidluste pärast muretseda.

Lepi kokku rikutud asjade hüvitamises

Selline punkt üürilepingus on väga oluline nii sinu kui ka üürileandja jaoks. Seejuures tuleb täpselt kirjeldada (vajadusel kasutage ka fotosid) korteri ja mööbli olukorda sissekolimise hetkel. Nii ei saa tekkida vaidlust, kas hambajäljed olid korteris varem või on need sinu kassi omad.

Edukat kodu leidmist sulle ja sinu lemmikule!

Vaata üüripindasid siit.


Seotud artiklid