Kuidas palava ilmaga tuba jahe hoida

Pärast paari jahedavõitu suve on kuumad suveilmad kahtlemata teretulnud. Rannas peesitamise ja jäätise limpsimise vahepeal peame aga tahes-tahtmata ka asisemaid toimetusi tegema või kosutavat und magama ja selleks ei ole kuum tuba parim koht.

Meie teame aga mõnd nippi, kuidas kuuma ilmaga tuba jahe ja pea selge hoida.

  • Kokka õues

Kui vähegi võimalik, ära pane oma praeahju ja pliiti tööle, vaid grilli õues või söö midagi, mida sa keetma-küpsetama ei pea. Pliit ja ahi on kõige ehtsamad küttekehad ja toa kütmine on viimane asi, mida sa praegu tegema peaksid.

  • Hoia kardinad ees

Jah, teame, et kirjutame igas postituses sellest, kuidas päikesevalgust pole toas kunagi liiga palju. Kui silme eest aga virvendama hakkab, on päikest liiga palju saanud ja toas on liialt palav. Sellepärast soovitamegi palava ilmaga kardinad ees hoida. Kui sul on magamistoas pimendavad rulood, siis ära ka neid päevaks üles tõmba.

  • Tee ise õhukonditsioneer

Kõlab kui korralik väljakutse, aga tegelikult vajad sa tavalist ventilaatorit, paari plastikpudelit ja jääd. Lõika pudelitel põhi ära ning tee pudeli külgedele augud. Keera pudelid tagurpidi, nii et kinnine kork jääks allapoole, ja täida need jääga. Tee pudeli külgedele veel üks auk, et saaksid need traadiga ventilaatori külge kinnitada.

Pane ventilaator käima ja tuba saabki jahedat õhku täis!

Vaata sellest videost, kuidas see täpsemalt käib.

Kui sa pudelitega mässata ei viitsi, siis pisut väiksema efektiga õhukonditsioneeri saad siis, kui asetad ventilaatori ette pannitäie jääd.

  • Tõmba elektritarbijad seinast välja

Enamik kodumasinaid, mis on elektrivõrku ühendatud, eritavad sooja. Tõmba need seinast välja. Oota, külmkapp ja ventilaator jäta sisse.

  • Kasuta puuvillaseid voodilinu ja tatrapatja

Jäta satiin ja siid külmemateks aegadeks, kasuta praegu puuvillaseid linu. Need hingavad ja jahtuvad kiiremini kui mõni muu materjal. Eriti kaval nipp on panna linad enne voodisse minemist mõneks ajaks külmkappi. Iseasi kui kaua need jahedad püsivad, aga väikest leevendust pakuvad igal juhul.

Ja kui sa siiani tatrapadja usku pole, siis proovi seda nüüd. Tatrapadi ei lähe kuumaks ja sa magad rahulikult hommikuni välja.

  • Maga põrandal

Kui asi päris hulluks läheb, maga põrandal, kus õhk on pisut jahedam. Saunaski on lava põrandast tükk maad kõrgemal ja samal põhjusel peaksid sa palavaga magamistoa lavalt ehk oma voodist põrandale kolima.

Sama kehtib mitmekorruselise maja kohta – kui su magamistuba on teisel korrusel, siis koli kuumematel öödel alumisele. Iga väike nipp on kuumal ööl abiks, kui pead hommikul tööle minema ja värske näoga koosolekul istuma.

Ning jah – praegu peate armsamaga eraldi voodites magama, sest kahekesi koos tõuseb kehatemperatuur ja teki all on kahekesi veelgi palavam, kui seal üksi oleks. Üksi on voodis ka rohkem ruumi, nii et saad oma kleepuvad jäsemed kenasti laiali laotada.

  • Võrkkiik

Kellel maamaja või aed, saab öö õunapuude vahele tõmmatud võrkkiiges mööda saata.

 

Artikli koostamisel olid abiks Huffington Post ja Greatist.

 


Seotud artiklid