Kuidas püsida terve aasta motiveerituna

Kas lubasid terve 2020. aasta olla motiveeritud ja tõhus? Kõlab hästi, eks ole? Kohe vaatame, kuidas püsida terve aasta motiveerituna.

Ole aktiivne

Paljud maaklerid vaevlevad motivatsioonipuuduses, sest nad ootavad, et midagi juhtuks, selle asemel et ise aktiivne olla ja midagi ette võtta. Nii võib juhtuda, et maakler ei juhi oma tegevust ega karjääri ise.

Ära ole sündmustele reageerija rollis, vaid haara härjal sarvist ja pane paika plaan, mida sa aasta, kvartali ja kuude lõikes tahad korda saata.

Selleks et suured plaanid konkreetsemateks osadeks jaotada, pane näiteks iga nädala reedel paika detailne plaan, mis sa järgmisel nädalal ära teed. Eduelamused motiveerivad sind üha uusi asju ette võtma.

Tekita endale mitu sissetulekuallikat

Ära pane kõiki mune ühte korvi, sest kui selle turusegmendiga peaks midagi juhtuma, juhtub seesama ka sinu sissetulekutega. Investeeri endasse ja hari ning arenda end mitmekülgseks kinnisvaraeksperdiks, kes on pädev rohkem kui ühes valdkonnas.

Hoolitse oma tervise eest

Kui su keha ja vaim on tippvormis, siis on seda ka su tulemused ja motivatsioon. Keha ja vaimu tippvorm on lihtsasti saavutatav siis, kui sööd piisaval hulgal maitsvat ja tervislikku toitu, magad küllaldaselt ning liigutad ennast regulaarselt. Igapäevased meditatsiooniminutid ei tee ka paha. Nii lihtne see ongi.

Pane nüüd hoolega tähele, sest me ütleme midagi, mida oleme omal nahal kogenud, ja ei targuta siin lihtsalt niisama: sea sisse harjumus, et ärkad varem ja teed 20 minutit sellist trenni, mis sind higistama ajab.

Kui sa pimedas jooksma minna ei taha, siis tee oma elutoapõrandal üks HIIT-trenn (YouTube’is on palju videoid sellest) ja su keha ning, mis veel tähtsam, su vaim tänavad sind selle eest terve päeva! Proovi kasvõi üks kord ja sa näed, et see sel päeval on sul parem tuju ja sa oled palju-palju motiveeritum ja produktiivsem.

Julgusta ennast

Meie esimene mõte oli kirjutada „Mõtle positiivselt“, aga ilmselt poleks sa siis edasi lugenud, sest arvad, et oled seda positiivse mõtlemise juttu juba küllalt kuulnud.

Tegelikult tahame rääkida sellest, et negatiivsed mõtted tekitavad ärevust ja palju muud paha ning ei aita motivatsioonile mitte kuidagi kaasa.

Kui soovid asja päris tõsiselt käsile võtta, siis kirjuta igal hommikul märkmikusse mõned positiivsed enesesisendused. Sa võid praegu mõelda, et see on tobe, aga tegelikult on afirmatsioonide mõju alateadvusele mitmeid kordi teaduslikult tõestatud. Loe kasvõi seda ingliskeelset artiklit Psychology Todayst.

Sealt saad teada, et nii nagu toimivad positiivsed, toimivad paraku ka negatiivsed sisendused, nii et hoidu sellistest mõtetest nagu „Mul ei ole motivatsiooni“ või „Mul ei ole energiat“. On küll!

Ära kasuta niisuguseid väljendeid, et „peaksin seda“ ja „võiksin toda“. Ütle parem kohe: „Teen selle kolmapäeval ära.“

Või alusta sellest, et joonista kohe praegu märkmepaberile üks rõõmus naerunägu ja kleebi see oma arvutikuvarile.

Vaata, millises infoväljas sa oled

Tead, kuidas kõige kiiremini mott maha läheb? Loe veebist uudiseid, skrolli Facebooki ja võta osa kohvinurgavestlusest teemal „Uus masu tuleb ja kõik on pekkis“.

Kindlasti on sul kolleege, kes oskavad igas asjas midagi positiivset näha ja ei vingu kunagi või teevad seda väga harva ja siis ka naljaga pooleks. Selliste inimeste seltsis ei kaota sa kunagi motivatsiooni, vaid saad tegutsemisindu kõvasti juurde.

Pane end kirja mõnele kursusele, kus kohtad kindlasti samamoodi mõtlevaid inimesi, kes soovivad areneda nagu sinagi. Kursus võib olla hoopis muust valdkonnast, see ei pea üldse kinnisvaraga seotud olema. Rõõmsad arengud ühes eluvaldkonnas nakatavad ka teisi ning sul pole keeruline siis oma igapäevatöös motivatsiooni leida. Sa lihtsalt tahad paremaks saada!

*

Suures plaanis on ikkagi sinu otsustada, milline su aasta tuleb ja kui motiveeritud sa oled. Kasuta meie nõuandeid ja küll näed – motivatsioonipuudus jäi eelmisse aastasse.

Soovitustega oli abiks McKissock Leaning.

 


Seotud artiklid