Kuidas üks mõnus kodukontor sisse seada?

Millest sa oma viimase tööandaja kontoris kõige rohkem puudust tundsid? Ei, me ei mõelnud pidžaamas töötamist ega moosisaiade söömist arvuti kõrval. Või noh, veidikene seda ka.

Aga võib-olla polnud seal sellist lauda, nagu sa soovisid, või nii mugavat tooli, nagu su … selg ihkas? Ja kas need igavad hallid seinad ei mõjunud demotiveerivalt?

Oma kodukontoris saad kõike seda arvestada. Seejuures ei pea sa olema eraettevõtja või keegi, kellel on lubatud kodus töötada. Kodukontor on mõnus koht ka neile, kes igapäevaselt mujal tööd teevad, aga soovivad oma koduses office’is sõpradele e-kirju kirjutada või laua taga meisterdada.

Loo endale ruum, mis ärgitab su loovust või tekitab niisama mõnusa töömeeleolu. Oleme Pinterestis ringi tuulates sattunud mõnele väga toredale kodusele töökohale ja panime seal nähtud ideed sinu jaoks kirja.

  • Ole kontori asukoha valimisel loov

Kodukontori jaoks ei ole vaja tingimata eraldi ruumi, aga sa peaksid arvestama sellega, et saaksid rahulikult tööd teha. Laste mängude keskel töötamisest ei tule midagi välja. Oleme proovinud.

Kodukontori saab sisse seada aga ka näiteks kapitaguses või trepialuses toanurgas.

  • Sea sisse nii isikupärane ruum, kui vähegi soovid

Jah, sa võid minna täiesti pööraseks, peaasi et sul on seal mõnus töötada. Osta kasvõi klaasist laud ja roosade sulgedega kaunistatud laualamp, kui need sinu töömeeleolule kaasa aitavad. Tee ruum nii glamuurseks või askeetlikuks, nagu just sulle sobib. Unusta anonüümne ja igav kontorimiljöö.

  • Kaunista ruum potitaimedega

Nojah, see pole midagi erakordset – paljudes tänapäevastes kontorites on võimsad toataimed au sees. Sina saad aga nüüd valida just need taimed, mis sulle meeldivad, ja nii palju, nagu sulle meeldib. Kastma pead muidugi ise.

  • Riputa seintele kunsti

Sellises ruumis töötamine viib su loovuse täiesti uuele tasemele, teame omast käest. Kunsti all me mõtleme maalikunsti, joonistusi, fotosid või mida iganes, olgu need kasvõi su enda või laste loodud. Peaasi et need kunstiteosed sind ennast kõnetavad ja sulle tähtsad on.

  • Pane vaip maha

See on kindlasti midagi, mida enamikus suurtes kontorites ei ole – kena kodune kaltsu- või mõni muu vaip. Me ei pea silmas hirmsat sünteetilist vaipkatet, vaid ikka miskit mõnusamat.

  • Ära liigse mugavusega hoogu mine

Jep, sul on vaja, et töö ikkagi tehtud saab, eks ole? Sellepärast ära tee oma kodukontorit nii õdusaks, et sul seal uni peale tuleb.

  • Mine vanakraamipoodi

 Osta sealt mõni isikupärane vintage-laud või -lamp ja su kodukontor saab palju ägedama ilme kui ükskõik missugune ühiskontor.

  • Investeeri heasse tooli

Päevast päeva kreeka E-na töö tegemine maksab varem või hiljem kätte. Nii et raha, mille sa pead pärast kiropraktikule viima, investeeri parem heasse ja kvaliteetsesse tooli, millel saad terve päeva ilma probleemideta istuda.

Ära unusta aga ka heal toolil pause tegemast ja mine kõnni natuke ringi. Silmadele on väike paus samuti hea.

Tooli katteks võid panna lambanaha. See on pehme, soe ja väidetavalt väga kasulik.

  • Valgus on väga oluline

Sulle võib tunduda, et arvutil endal on valgust piisavalt (ja laes on ju lamp ka!), nii et pole vaja lisavalguse pärast muretseda, aga see ei ole paraku tõsi. Su töölaud peab olema piisavalt valgustatud, et silmad ei väsiks. Selleks on sul vaja head lauavalgustit.

Ja muide, kui vähegi võimalik, siis ära vali oma kodukontoriks kõige pimedamat tuba. Päevavalguses tulevad head mõtted!

  • Hoia korda!

Sassis toas on ka su mõtted segamini, seega vaata, et paberi- või mõnede muude asjade kuhjad su kenas kodukontoris võimust ei võta. Asjade organiseerimiseks kasuta korve ja kastikesi. Ja pliiatsitopse muidugi ka. Need meeldivad meile eriti.

Äkki on sul kodukontori jaoks vaja pisut suuremat korterit? Ah, seda me arvasimegi. Vaata 3-toalisi ja suuremaid kortereid siit >>

Loe ka, kuidas mõnus suvine kodukontor kujundada >>


Seotud artiklid