Kuidas üürikorterile õiget hinda määrata?

Hea küsimus. Aga õiget hinda kelle jaoks? Omanikuna soovid sa oma korterilt alati suuremat tulu teenida ja üürnik tahab võimalikult vähe maksta. Kuidas aga saavutada tasakaal, nii et sa leiaksid kiiresti hea üürniku ning teeniksid samas ka piisavalt tulu?

Õige hinna määramine otsustab selle, kui edukaks sa üüriäris saad.

 Vaata kinnisvaraportaalide kuulutusi

Kõigepealt on sul vaja turuolukorrast ülevaade saada. Kõige esimene ja parim soovitus selleks on vaadata sarnaste korterite üürikuulutusi kinnisvaraportaalides. Meie oleme kinnisvara24.ee-s teinud kõik selleks, et kuulutuste filtreerimine asukoha, pinna suuruse, tubade arvu jms järgi oleks võimalikult lihtne. Jälgi kuulutusi mõne aja jooksul, et vaadata, millised kuulutused kaovad kiiremini ja millistele on üürnikku raske leida.

Vaata teisi kuulutusi ka selle pilguga, kas sinu korter on halvemas või paremas seisukorras kui teised.

Mis piirkonnaga on tegemist?

Mõtle, mis piirkonnaga on tegemist ja kui jõukas on üldiselt sealne elanikkond.

Vaata, kui palju on kinnisvaraportaalides selle piirkonna üürikorterite kuulutusi. Kui neid on väga palju, siis on võimalik, et pead enamikust pisut väiksemat hinda küsima, et korter kiiremini välja üürida.

Arvesta ka muid kulusid

Loe teisi üürikuulutusi hoolega ja vaata, millised on korterite keskmised igakuised kommunaalkulud. Mis seisus on sinu üüripind võrreldes nendega? Kas sinu korteri küttekulud on suuremad või väiksemad? Võib-olla peaksid vastavalt sellele korrigeerima ka oma üürihinda?

Võta appi maakler

Kui sa ise hindadega väga kursis ei ole ja liialt odavalt oma korterit ära anda ei taha, siis soovitame sul maakleri appi võtta. Ta peaks olema kindlasti kutseline kinnisvaramaakler, kes tunneb üüriturgu ja kellel on korralik kogemus üürikorterite vahendamisel. Ta oskab ka huviliste hulgast sulle pikaajalise ja hea üürniku leida. Maakleritel lihtsalt on silma selle peale. Lõpliku otsuse peaksid aga kindlasti tegema sina.

Vaata, võib-olla leiad oma maakleri siit >>

 

 

Pikemaajaline üürileping või lühiajaline rent

Mõtle ka sellele, kas tahad korteri püsivalt välja üürida, millega kaasneb umbes aastane üürileping ning kokkulepitud hinnatingimused või soovid õnne katsuda lühiajalise rendiga, mida saad samuti teha kinnisvara24.ee kaudu. Viimasel juhul saab küsida öö eest tunduvalt kõrgemat hinda ja üürida välja kasvõi omaenda kodu, kui ise reisile lähed. Mõned inimesed teenivadki endale niimoodi reisiraha.

Teine võimalus on teha mõlemat, mida harrastatakse näiteks suvituspiirkondades. Pikemaajaliselt on korter välja üüritud sügisest kevadeni (näiteks üliõpilastele) ning suvekuudel renditakse korter välja paari päeva kaupa, mis võimaldab sealt palju suuremat tulu teenida.

Milline on parim aeg korteri välja üürimiseks?

Hinnad kipuvad tõusma ikka siis, kui huvilisi on rohkem. Tallinnas näiteks augustis, kui üliõpilased kooli hakkavad tulema, ning Pärnus enne suve, kui puhkajad oma suviseid plaane teevad.

 


Seotud artiklid