Kuidas valida krunti?

Kui sul on plaanis maja ehitada, aga sul ei ole veel krunti, siis suvi on hea aeg maatükkidega tutvumiseks. Tehingu tegemine võiks aga jääda sügisesse, kui oled saanud krundiga, mis sulle on meeldima hakanud, tutvuda ka märjal ja kõledal ajal.

Kuidas jõuda õige kodu kohani? Ilmselt on sul olemas ettekujutus sellest, kas soovid elada päris maakohas või paigas, mida nimetatakse linnalähedaseks maaks. Sealt edasi läheb asi juba veidi lihtsamaks, ehkki enne tuleb veel mõelda päris mitme asja peale.

Naabrid

Kui palju privaatsust sa vajad? Mõtle välja, kas soovid rohkem omaette olla või võivad naabrid elada su kodumaja vahetus läheduses. Vastavad kuulutused saad sobivaid filtreid kasutades välja otsida. Näiteks siit leiad krundid, kus naabrid on kaugel.

Kui kaalud juba mõne krundi ostmist tõsisemalt, siis võid üleaedsetega põgusalt tutvust teha. Kui nad pole kohe üldse n-ö sinu inimesed, siis on vähe tõenäoline, et nad selleks saavad.

Puud ja põõsad

Mõtle, kas soovid, et su krundil kasvaksid juba suured elujõulised puud, või oled valmis kolima tuulisemale põllumaale, kuhu hakkad ise noorte puude abil tuule- ja päiksevarju rajama.

Krundi mikrokliimast ja selle mõjutamisest saad põhjalikumalt lugeda sellest Õhtulehe artiklist.

Teed

Tee selgeks, kas sa pääsed oma krundile avalikku teed mööda või on selleks vaja teeservituuti.

Ka teede seisukord võib krundi valikut mõjutada. Meie portaalis saad välja filtreerida krundid, kuhu viib heas, keskmises või halvas seisukorras asfalteeritud tee ning samuti maatükid, kuhu pääseb vaid kruusateed mööda.

Ühistransport

Kui tihe peaks olema bussiühendus sinu kodukoha ja suurema asula vahel? Kui sul pole praegu ühistranspordist sooja ega külma, siis mõtle igaks juhuks sellele, et võib-olla läheb kellelgi pereliikmetest seda ühel päeval vaja. Äkki tahab vanaema sulle bussiga külla tulla või otsustate elukaaslasega, et jätate peresse ainult ühe auto.

Kool ja lasteaed

Kui sul on lapsed (ükskõik kas olemas, tulekul või plaanis), siis uuri, kui kaugel asub lähim kool ja lasteaed. Küsi järele, kas lasteaias üldse kohti on.

Kinnisvara24 kaardirakendus näitab paari klikiga ära koolide, lasteaedade, poodide ja ühistranspordi peatuste asukohad. Kas pole mugav!

Jalgrattateed

Jalgrattateed on väga mõnusad asjad. Kui teie perele meeldib rattaga sõitmas käia, siis võiks läheduses muidugi ka rattateid olla, eks ole?

Ümbruskond

Kas lepiksid ümbruskonnas asuvate tööstus- või põllumajandushoonetega või soovid neist võimalikult kaugel olla? Uuri järele, mis on plaanis teha tühja naaberkrundiga, sest see, et seal praegu suurt laohoonet ei paikne, ei tähenda veel, et see ei võiks sinna tulevikus kerkida.

Veekogu

Kas soovid, et läheduses oleks mõni veekogu? Mõtle sellele.

Meie portaalis on kenasti olemas filter, mis aitab leida veepiiriga krundid. Leiad need siit.

Kommunikatsioonid

Kas tahaksid, et need oleksid juba välja ehitatud või oled valmis ise kogu selle asjaajamisega mässama, et kõik oma käe järgi korraldada. Uuri välja, milline on kommunikatsioonidega liitumise tasu ja võimalik kulu nende vedamiseks sinu krundi piirile. Tegemist võib olla väga suure summaga, mis mõjutab krundi valikut oluliselt.

Detailplaneeringuga krundid leiad siit, samuti on meil olemas filtrid, mis aitavad leida erinevate vee- ja kanalisatsioonilahendustega krunte.

Päike

Kui sulle on hakanud mõni krunt rohkem meeldima kui teised, siis käi seal mitu korda ja kõnni rahulikult ringi. Vaata, kuidas sa paigutaksid maja ja kustpoolt paistab krundile päike. Ega see puude taha ei jää?

Piirangud

Uuri, ega krundile ole seatud mingeid ehitus- või muid piiranguid.

***

Lõpuks veel paar väikest soovitust.

Kui oled kuulutustele sobivad filtrid peale pannud, vajuta paremal nurgas olevale rohelisele nupule „Telli e-agent“. Nii saad uutest kuulutustest esimesena teada.

Ja enne kui asutad end krunte vaatama minema, heida pilk kuulutustele, millel video juures. Saad sealt juba konkreetsete maatükkide kohta päris hea esialgse mulje kätte.


Seotud artiklid