Kuidas valida tulevasse koju neti- ja teleteenust?

Värsked koduomanikud ei pruugi interneti- ja teleteenuste pakkujatele küll kohe tähelepanu pöörata, kuid ometi on see väga oluline aspekt. Teenuste valik sõltub erinevatest teguritest, näiteks sellest, mida soovitakse veebis teha, milline on internetiühenduse kiirus ja milline on eelarve, samuti telekanalite eelistustest. Kuidas valida piisavalt kiire internet, et kõik soovitu turvaliselt tehtud saaks ning et saaks ka mõnusalt telekas või Netflixis pakutavat nautida?

Veebilehe kiirus ja turvalisus

Veendu, et valitud teenusel oleks piisav kiirus, et saaksid huvipakkuvaid veebilehti kiiresti laadida ning teenus oleks piisavalt stabiilne ja kättesaadav. “Lihtsamalt öeldes, mõtle, mis on sinu põhiline tegevus internetis ja vastavalt sellele vali ka oma teenuse kiirus. Kõige lihtsam on muidugi võtta vähemalt 100 mbit/s kiirusega pakett ja nautida neti kasutamist,” ütles Tele2 internetiteenuse ärijuht Linda Marie Ormus.

Juhtmega või juhtmeta

Ormuse sõnul on kaabel vs juhtmevaba lahendus pigem mineviku teema, sest tänapäeval väga suuri erinevusi enam pole. “Võrkude areng on kaasa toonud stabiilsemad kiirused ja võimekuse kasutajatele, kes ühel või teisel põhjusel optilist kaablit ei soovi. Lisaks kipub kaabliga ühendus olema tihtipeale kallim kui mobiilne,” ütles Ormus. “5G tulek teeb mobiilivõrkude kiirused veelgi paremaks ja varsti ei tunne inimene enam vahet, kas ta kasutab juhtmevaba või juhtmega lahendust,” kommenteeris Ormus ning lisas, et 5G võimaldab suuri kiirusi ning ei ole nii koormatud, kui seda on tänaseks 4G võrk.

Teleteenus ja internet

Teenusepakkuja valimisel soovitab Ormus värsketel koduomanikel uurida interneti ja teleteenuse kombo pakette. “Sageli pakutakse soodustusi, kui tellida koos nii interneti- kui ka telekanaliteenus,” ütles Ormus ning selgitas, et see on ka koduomanikule mugavam, kuna ei ole tarvis eraldi lepinguid sõlmida ja mitme teenusepakkuja vahel pendeldada, arve tuleb ühest kohast. Võttes teenuse ühest kohast paketina, võimaldavad teenusepakkujad ka lisaväärtusi nagu tasuta voogedastus, spordi- või muud lisakanalid ning see on kokkuvõttes soodsam, kui kõiki neid valikuid eraldi võtta.

Ehkki internetiteenuse puhul on kõige olulisem, et see vastaks vajadustele ning oleks piisavalt stabiilne ja kiire, ei tohiks vähemtähtsaks pidada ka turvalisust. Võttes Tele2 juhtmevaba interneti ja teleteenuse paketi, tuleb kaasa nutikas turvaseade Plume SuperPod™, mis kaitseb küberrünnakute eest ning võimaldab nii kasutajate kui ka seadmete kaupa reklaame või teatud veebilehti blokeerida. Turvalise lisaseadme abil saab mugava ülevaate kodusest võrgust, netikiirusest ja ühendatud seadmetest mobiilirakenduses HomePass®.


Seotud artiklid