Kuuülevaade: Tallinna korteritehingute arv tegi korraliku hüppe, keskmine ruutmeetri hind 2926...

Märtsis tehti Tallinnas korteritega 812 müügitehingut, mis on kuu varasemaga võrreldes 31% enam. Keskmine ruutmeetri hind oli 2926 ja ruutmeetri mediaanhind 2769 eurot.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul viitavad märtsi tulemused oodatult turu elavnemisele. “Oluline on tähele panna, et tehingute arv ei kasvanud hinna langetamise arvelt ning just see viitab ostjate aktiivsuse loomulikul kasvule. Lähikuudel me tõenäoliselt mingeid järske hinnamuutusi ei näe ning hetkel läbime U-kujulist põhja,” ütles Martin Vahter.

“Kuigi Eesti Pank prognoosib käesolevaks aastaks küll 0,6% majanduslangust, siis tööturg on püsinud tugev ja nii on ka koduostjate kindlustunne taastumas,” kirjeldas Martin Vahter.

Samas kinnitas 1Partner Kinnisvara juht, et üldine meeleolu on rahulik. “Inimesed on oma laenukohustustega toime tulnud ja ka arendajate poolel müügisurvet tekkinud ei ole,” võttis Vahter kokku turul toimuva ning märkis, viimase poole aasta peamine trend oli buumihetkel ulmesoovidega müüki paisatud kinnisvara hindadest õhu välja laskmine.

Kõige kallim Tallinna korter müüdi märtsis 1 043 611 euroga.

Kui võtta lisaks korteritele arvestusse ka teised märtsis omanikku vahetanud objektid, siis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 993 ostu-müügitehingut, mis on veebruariga võrreldes ca kolmandiku võrra suurem tulemus. Võrreldes 2022. aasta märtsiga (1126 tehingut) kahanes tehingute arv 12% võrra.

Kinnisvara ostu-müügitehingute koguväärtus oli märtsis ligikaudu 178 miljonit eurot ehk 46% võrra rohkem kui veebruaris. Võrreldes eelmise aasta märtsiga kahanes tehingute kogusumma 5,5% võrra.

Märtsis müüdi Tallinnas 16 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on 4 ühiku võrra suurem tulemus kui veebruaris.

1Partner Kinnisvara avaldab iga kuu alguses värskeima kinnisvaratehingute turuülevaate. 1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest ka linnaosade kaupa.


Seotud artiklid