Lihtsad feng shui nipid, mis loovad koju mõnusa energia

Feng shui on Hiina harmoonilise ruumikorralduse meetod, mis on rohkem kui 4000 aastat vana. Selle põhiidee on, et nii harmooniline kui on su kodu, on ka sinu elu: tervis, rahaline pool, suhted, karjäär. Kui kodus voolab eluenergia (chi) ilma takistusteta, siis on see nii ka su igapäevaelus.

Kui sa feng shui’ga kursis pole ja pelgad, et see on üks järjekordne esoteeriline surramurra, siis võime sind rahustada – feng shui põhimõtted loovad tervet mõistust kasutades koju parema atmosfääri ning tekitavad organiseeritud ja mõnusa olemise. Sellises kodus on lihtsalt hea olla. Ja kes ütleks ära lisaboonusena kaasa tulevast edust eraelus ja tööl, paremast tervisest ja suhetest, eks ole!

Feng shui’d saab kohaldada igas ruumis ja selleks ei ole vaja põhjalikke teadmisi. Piisab mõnede põhitõdede tundmisest, mille kohe sulle kätte näitame.

Esik ja välisuks on väga olulised

Välisuksest pääseb energia sinu koju sisse. Kas esik on korras või on see rohkem kolikamber, kus on hunnikute viisi suvilasse või prügikasti viimist ootavaid asju, nii et hea energia ei pääse neist mööda? Võta korras ja puhta esikuga vastu nii külalisi kui ka head energiat.

Loe siit, kuidas esik korda teha.

Lase energial voolata

Energia peab eesuksest sisse pääsema, aga ei tohi kodust läbi tormata, see peab rahulikult voolama. Ehk siis väldi seda, et su kodus on vastakuti kaks ust, mis viivad majast välja. Kui see nii aga on, saad energiat peatada ilusa kirju vaiba abil.

Välisuks peab olema puhas, töökorras ning selle hinged ei tohiks kriiksuda.

Vannituba võiks asuda välisuksest võimalikult kaugel, sest ka see on koht, kustkaudu energia kodust välja pääseb.

Energia ei tohi pimedatesse nurkadesse kinni jääda. Selle vastu aitab nurkade valgustamine ja kasutusele võtmine. Paiguta sinna näiteks kaunis vaas või istumiskoht.

Väldi ka kitsaid koridore, kuna sinna jääb samuti energia kinni ega pääse rahulikult korterisse või majja ringlema.

Liigne kola

Segamini kapipealseid, täiskuhjatud seinaääri ja muud sellist ei tohi olla ka teistes tubades, mitte ainult esikus. Lisaks sellele, et sassis tuba ei ole silmale hea vaadata, jääb kolihunnikutesse kinni ka energia.

Kasututest asjadest täiskuhjatud ruumid mõjuvad halvasti mõtteselgusele ja emotsioonidele. Kas pole nii, et korras ja puhtas toas oled hoopis parema tujuga ja pea on nagu selgem? Segamini toas ei suju aga miski ja tuju on samuti paha.

Loe, kuidas ülearustest asjadest vabaneda, siit.

Magamistuba

Magamistuba on feng shui järgi üks tähtsamaid kohti majas, kuna sa veedad seal palju aega.

Väga tähtis on, et voodil oleks peats, mis sümboliseerib turvatunnet. Uks ei tohiks asuda otse voodi vastas, vaid küljeseinas. Samas peaks voodist ust näha olema.

Voodi ei tohiks asetseda ühe küljega vastu seina ja voodi mõlemale poole peaks jääma võrdselt ruumi, nii pääseb energia mõlema magaja juurde. Muidu tunneb üks partneritest, et ta on selles suhtes kinni või ahistatud. Kui tegemist on üksiku inimese magamistoaga, ei lase seina vastu lükatud voodi kedagi uut tema ellu tulla.

Öökappe, lampe jms peaks magamistoas olema paarisarv.

Väga suur tabu magamistoas on noole- või piigikujulised esemed, sest need sümboliseerivad halba energiat või halbu olukordi, mis noolena sinu ellu tungivad.

Ka igasugusel elektroonikal – teleril, arvutil, telefonil – ei ole magamistoas kohta. Magamistuba on puhkamiseks ja une või teineteise nautimiseks.

Pildid magamistoa seintele vali sellised, mille meeleolu ja energiat endagi ellu sooviksid.

Peeglid

Peeglitega saab suurendada loomuliku valguse hulka toas, aga ole tähelepanelik selles suhtes, mida peeglid suurendavad või kahekordistavad. Kas selleks on maksmata arved ja tolmuimeja või hoopis kaunis vaade.

Rikkis kraanid või kanalisatsioon

Vesi tuleb meie koju ja läheb sealt kanalisatsiooni kaudu jälle ära. Vesi sümboliseerib puhastumist ja vabanemist. Aga see sümboliseerib ka raha – kui sinu kraan tilgub või WC-poti loputuskast lekib, siis tilgub samamoodi su pangaarvelt pidevalt raha välja.


Seotud artiklid